Pass

Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 1. dönem değerlendirme, 2. dönem hazırlık toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Milli Eğitimi Şube Müdürü Bayram Güneş, Mehmet Yetim, Metin Osmanoğlu, Cengiz Yılmaz ve ilçedeki okulların idarecileri katıldı.    

Çaycuma Oktay Olcay Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda Gerçekleştirilen toplantıda 1. yarıyıla ilişkin eğitim-öğretim yılı çalışmaları, ilçe bazında istatistik verilerle değerlendirildi. Ayrıca toplantıda 2. dönem eğitim-öğretim yılı için çeşitli planlamalar yapılarak, öngörülerde bulunuldu. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının birinci yarıyılının başarılı bir şekilde geçtiğini söyleyen Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Birinci dönem yakaladıkları başarıyı ikinci dönemde de beklediğini söyledi.  

2016-2017 eğitim-öğretim yılının birinci yarıyıl ve ikinci yarıyıla hazırlık çalışmalarının değerlendirmesini yaptıklarını ifade eden Özdemir, "İkinci dönemin daha başarılı olması için bizlere neler düştüğü noktasında görüş alışverişinde bulunacağız. Bu bizim için bir başlangıç, bir mihenk noktamız olacaktır. Yapılacak çok iş var. İnanıyorum ki her şey daha güzel olacak. Gazi Mustafa Kemal’in bir sözü var, ’Hiç bir mazeret başarının yerini tutamaz’. Ben sizlerden mazeret değil, maharet bekliyorum, ciddi gayret bekliyorum. Yapacağımız iş belli. Kendi eksikliğimizi bulup bunu tedavi etmek. Okullarınız sizlere göre şekil alır. Siz bu işi ne kadar ciddiye alırsanız öğretmenleriniz de o kadar ciddiye alır. Geçmiş senelere nazaran artan bir grafiğimiz var. Elde edilen bu sonuçlar yeterli mi? Elbette değil. Bunu her zaman söylüyorum, hedefimizde bölgenin en iyi ilçesi olmaktır, bu bana hiç de zor gözükmüyor, Bunu hep beraber yapabiliriz. Yeter ki bunun olması için gerekli aklı kullanalım, gerekli gayreti gösterelim.

Sevgili arkadaşlar Yeni müfredatımızı inceleyelim. Yeni müfredatımızda Öğrencilerimi zorlayan, zorlayacak olan, özel derse, ek derse, kaynak ihtiyaçları doğuran birçok şey ayıklanmıştır.    

Kıymetli Meslektaşlarım, Öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize Ders vermeyelim, Dert verelim Geleceğimiz ile Dert sahibi olsunlar, Okullarımızda birinci önceliğimiz Okulun çevresini, içini, dışını fiziki durumunu onarmak değildir. Bizlerin ilk önceliği Öğrencilerimizin Başarı kalitesi olmalıdır. Çocuklarımız sorumluluk sahibi olsunlar. Yıllarca insanların 'icat çıkartmayın' diye korkutulduğunu ve yıllardır icat çıkartılmadığını vurgulayan Özdemir, "İcat çıkartmaya korkuyoruz. İcat demek yeni bir iş demektir, yeni bir emek demektir, yeni enerji yeni bir ekip kurmak demektir. Onun için sakın yapmayın rutin devam etsin düşüncesi vardı. Hâlbuki idareci her gün icat çıkartır. İdarecilerimiz lütfen bu sene çok icat çıkartın. Bırakın çocukları serbest düşünce ile bir şeyler üretsin. Sizlerde üretin ve ortaya faydalı icatlar çıksın. Kendi cebimizdeki kalemlere bakın kaç tanemizinkinde Türk Malı vardır. Konuştuğumuz telefonlar, ses cihazları, arabaları, televizyonlar gibi Türk malı olan bir şey gösterin. İcat çıkartma çıkartma, gelinen noktada çıkartamıyoruz işte. Bir şeyler çıkartmamız, üretmemiz lazım. İcat çıkartan bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Bir zamanlar dünyaya icat üreten nesli geri diriltmek sizin elinizde.

Öğrencilerimiz gerçekten çok zeki, üç yaşındaki çocuk bile dedesine teknoloji dersi veriyor, sadece öğrencilerimizin ders çalışması yeterli değil, Öğretmenlerimizin de ders çalışması gerekmektedir.

Asıl işin eğitim öğretim kalitesini arttırmak olduğunu kaydeden Özdemir, "Sizlerde kendi içerinizde bizim yaptığımızın dışında program çizebilirsiniz. Semtinize, köyünüze, mahallenize, öğrenci ve velilerinizin portföyüne göre Sosyal etkinlikler programları hazırlayabilirsiniz. Bu öğrencilerin aktif hale gelmesini sağlar. Yerli ve Milli bir Nesil yetiştirmeliyiz. Bizim, Ülke olarak 30 yıl sonra alacağımız Nobel ödülleri bugün atacağımız tohumlara ve bu tohumlardan elde edeceğimiz ürünlere bağlıdır. İyi bir nesil yetiştirmede, Emek ve gayret sarf eden tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiamızın tüm çalışanlarına teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Toplantı soru cevap şeklindeki söyleşiyle sona erdi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2263
25.01.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın