Pass

Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, ilçede açılan 4­6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, “300’den fazla çocuğumuz, bu kurslarımızda Kur’an’ı Kerim eğitimi alıyor” dedi.

2015-­2016 Eğitim öğretim döneminde açılan 4­6 Yaş Grubu Sübyan Okulu sayısının talebin artması üzerine bu yıl İlçe merkezi haricinde Belde ve Köylerimizde de kurslar açıldığını ifade eden Müftü Arcaklıoğlu, müftülük personeli ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi ”çerçevesinde, Çaycuma’ya bağlı Saltukova Beldesinde açılan 4­6 Yaş Grubu Kur’an Kursunu Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ile birlikte ziyaret etti. Burada çocuklarla tek tek İlgilenen Müftü Arcaklıoğlu ile Başkan Güneş, kurs öğreticilerinden de bilgi aldı.

Arcaklıoğlu; “Kursa gelen çocuklarımız için en uygun ortamı hazırlamak için gayret gösterdik. Çok güzel bir mekân oldu. Kurs hocalarımız da çocuklarımızın küçük yaşta dini bilgileri en iyi şekilde almaları için büyük çaba sarf ediyor. Belediye başkanımızın katkıları çok büyük, Katkı sağlayanların Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Çocuklarla ilgilenen ve öğrendikleri sure ve duaları Müftü Arcaklıoğlu ve Başkan Güneş’e okuyan öğrenciler tüm dinleyenleri mest ettiler.

Çocukların ve ailelerinin sevgisi ile karşılaşan Başkan Güneş; “Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilerek çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran­ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreniyorlar. Kurs başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen birçok çocuğumuz kısa sureleri ezbere okuyabiliyorlar. Çocukların Allah'ı, Peygamber'in kişiliğini, dürüstlüğünü, büyüklere saygısını, engellilere verdiği önem gibi konuları anlayabilecekleri bir şekilde tanımalarını sağlamaya çalışmanız çok önemli, Çocuklarını bu kurslara gönderen ailelerimizi ve onlara bir şeyler öğretmek için çaba sarf eden Kur’an Kursu öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Bu Kurslara katkı sunan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2957
18.01.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın