Pass

Çaycuma’da Sabah Namazı Buluşmaları ara vermeden devam ediyor. Namaz sonunda Vaazıyla İnsanlara güzel sözler anlatan İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu; “ Bu hafta sonu siteler Camiinde Namazımızı eda ettik. Aynı vakitlerde de Murakıbımız Cemalettin Torun hocamız da Şenköy Palaz oğlu Mahallesi Camimizde Bu bereketi cemaatimizle yaşadı. Rabbim bu bereketi daha da ziyade eylesin, iştirak eden kardeşlerimizin sayısını daha da artırsın. Birlik ve kardeşliğimiz daim olsun İnşallah”

İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu SEKA Site Camisinde Namaz sonrası, Sıkıntı ve Mutsuzluklardan arınma konulu sohbeti işledi, Gam ve Dem den bahseden Arcaklıoğlu; “  Zamanımızda hayatından memnun olmasını bilen insan parmakla gösterilecek kadar az.  Görüyorsunuz işte herkesin canı sıkılıyor; herkesin bir derdi var. Peki, insanların niçin mi canları sıkılıyor?  Niçin olacak, kimisinin canı beklenmedik bir olayla bir anda yüz yüze kaldığı için sıkkın… Kimisinin yakın çevresindekilerin anlayışsızlıkları yüzünden, kimisinin başına gelen başarısızlıklar ve yıkılan hayalleri nedeniyle…

Kimisi de ülke meselelerine takmış kafayı…

Oysaki hayatta hiçbir şey canınızı sıkmaya değmez. Can sıkıntısı hiçbir derde deva da olmaz zaten. Üstelik her derdin, her problemin bir çaresi vardır. Aslına canımızı sıkacağınıza canımızı sıkan problem ortadan kaldırmaya çalışmamız lazım. Üstelik hayatın dinamosu, enerji kaynağı olan umudunu insan hiçbir zaman kaybetmemeli; kaybettiği an işi zaten biter…

Peki, canımızı sıkacak bir problemle karşılaştığımızda ne yapmamız lazım?

Yapmamız gereken ilk şey,  problemlerin nedenlerini çok iyi tespit etmek olmalı… Yani canımızı sıkan nedenlerin teşhisini doğru koymamız lazım. Ondan sonra da teşhis ettiğimiz o sebepleri birer birer ortadan kaldırmalıyız. O sebepler ortadan kalkınca, haliyle canımızın sıkıntısı da ortadan kalkacaktır. Tabii aksi de olabilir; yani o nedenleri ortadan kaldıramayabilirsiniz. O zaman ne yapmalı? Diyelim ki çok yakın bir akrabamız bize karşı sürekli yanlışlıklar yapıyor, canımızı sıkıyor… Canımızı sıkan böyle bir problem nasıl hal yoluna koyabiliriz? Bu da kolay! Tabii öncelikle herkesi olduğu gibi kabul edeceğiz. Sonra da karşılıklı konuşarak meseleyi hal yoluna koymaya çalışacağız...

Olmadıysa araya mesafe koyacak ve problemi bir şekilde donduracağız… 

Gelelim ülkenin gidişatına kafayı takanlara… Ülkenin gidişatına kafayı takanlara şunu sormak lazım: Diyelim ki gidişat kötü,  elinizden gelen bir şey var mı? Yok! Zira konu sizi çok çok aşıyor. Böyle olduğu halde gidişat yine de sizleri üzüyorsa yapacağınız şey görmezlikten, duymazlıktan gelmek... Böyle olursa problem sizin için çözülmüş olur! Ya da kendi kendinize: “Ey benim canım memleketim, eşsiz ülkem! Sen ne felaketler yaşadın, ne badireler atlattın… Bu belaları da atlatacak, İnşallah Kıyamete kadar yaşayacaksın. Haliyle halimiz ve geleceğimiz adına kötümser olmaya gerek yok” diyeceksiniz, canınızı sıkmaktan kurtulacaksınız.

Bir de olur olmaz her şeyi problem yapmak istemiyorsanız, kendinize sıkıntılarınızı unutturacak bir meşguliyet edinmeniz gerek. Mesela bir sosyal faaliyete katılabilirsiniz. Ya da kitap okuyabilirsiniz. Mesela Montesquieu: “Okumakla üzüntülerimi gideriyorum,” der.  Sizler de öyle yapabilirsiniz; canınızı sıkan problemlerden okumakla kurtulabilirsiniz…

“Bektaşi Babasına canı sıkılan biri gelir; ihtiyarın dünyayı umursamadan nargile içişine hayran hayran bakarak:

“Baba erenler canım sıkılıyor,” der.  “Bektaşi: “İbadet et,” der.  “İbadetten de sıkılıyorum…”  “Âşık ol!”, “Kadınları da can sıkıcı buluyorum.”  “Aylak durma çalış.” “Her sabah denedim, sıkılmaktan kurtulamıyorum,” der.   “Bektaşi nargilesini bırakıp adamı uzun uzun süzdükten sonra:  “Mezar kazıcı ol, insanların ne kadar daracık yerde kalacaklarını görür, ne geniş dünyada yaşadığını düşünür, anlar, her halinden memnun kalırsın,” der. 

Dünya sıkıntısına dair Yavuz Sultan Selim'in beyti de çok manidardır:

“Gamına gamlanıp, olma mahzun…/  Demine demlenip, olma mağrur…/

Ne dem baki, ne gam baki! Ya Hû!..”  diyerek güzel bir konunun ardından Dua ile programı bitirdi.

Yapılan Duanın ardından SEKA Siteler Camii Dernek başkanı ve yöneticileri Sabah Namazına gelen tüm Cemaate Çorba ikramında bulundular.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2251
16.01.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın