Pass

2017 emekli aylıklarının yaşam standartlarına uymadığını söyleyen Çaycuma Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan; “Enflasyon sepeti bizim yaşantımızdan çok uzak. Emeklinin yaşam standardını yansıtan yeni bir sepeti birlikte oluşturup, hesaplamaları ona göre yapalım” dedi.

Enflasyon hesabının mutfağı yansıtmadığını ifade eden Eyidoğan; “2017 yılının birinci 6 ayında emekli aylıklarına yapılacak artışlar belli oldu.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 55. Maddesi uyarınca düzenlenen emekli zamları TÜİK tarafından açıklanan TÜFE rakamlarıyla 2017'nin birinci altı ayı için belirlendi.  SSK Emeklisi taban aylığı 1.402.53 lira. 2017 yılı Ocak ayından geçerli olacak işçi ve Bağkur emekli zamları, 5510 sayılı yasanın 55. Maddesi uyarınca, bir önceki 6 aylık dönemin gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacak. Bu durumda; TÜİK'in yaptığı hesaplamalara göre Temmuz/Aralık 2016 döneminde 6 aylık enflasyon % 4,73 oldu. Bu hesaplamalara göre; 5510 sayılı yasanın yürürlük tarihi olan 2000'den önce emekli olmuş SSK’lıların, en düşük işçi emeklisi aylığı 1.402,53 TL oldu. SSK 2000 yılı sonrası emekli taban aylığı 836 lira. 2000'den sonra emekli olan işçi emeklilerinin 798, 24 lira olan taban aylıkları da bu artışla ek ödeme dâhil olarak 836 liraya yükselmiş olacak. Diğer taraftan, en düşük Bağkur esnaf emeklisi aylığı 1.218,40 lira oldu. En düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı da enflasyon zammıyla 950,77 TL oldu. En düşük memur emeklisi aylığı ise, toplu görüşmelerden elde edilen %3’lük zamla 1.610,01 lira'dan, 1.658.31 liraya yükselecek” dedi.

“İNTİBAK YASASI BEKLİYORUZ”  

 İntibak yasasını beklediklerini söyleyen Eyidoğan; “"2017 yılı birinci altı ayında uygulanacak artışlar yaşam mücadelesi altında giderek ezilen emekli topluluğumuzun beklentilerinden yine uzak kaldı. TÜİK’in enflasyon hesabının bizim mutfağımızı yansıtmadığı gerçeğiyle yine karşı karşıyayız. İşte bu yüzden emeklilerin yaşam standardına uyacak yeni bir tüketim kalıbı oluşturularak, hesaplamaların buna göre yapılmasını istiyoruz. Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamaları bizim için adil olmayan sonuçları doğuruyor. Bu da bizim gelirlerimizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda yetkililerimizden çözüm üretmelerini bekliyoruz. Diğer taraftan; 2000 öncesi emeklilerimiz için bir çalışma yapıldı ve intibak hayata geçti. Bu konuda emeği geçenlere minnettarız. Ancak, 2000 sonrası emeklilerimiz için de intibak yapılması, kaçınılmaz bir gereklilik olmuştur. Parlamentomuzdan öncelikli beklentimiz, aylıklar arasındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak kalıcı bir intibak düzenlemesinin bir an önce TBMM gündemine taşınması ve yasalaştırılmasıdır. Emekliler arasındaki farklılıkların acilen giderilmesi gerekmektedir. Norm ve Standart Birliği’ne ihtiyaç vardır. Aynı kurumdan aylık alanların bile 2000 öncesi, 2000 sonrası gibi ayrımcılığa tabi tutulması sonucu yaşanan ve neredeyse yüzde 100’lük kayıplara varan haksızlıklar giderilmelidir. Eyidoğan ayrıca, bütün vatandaşların yeni yılını da kutlayarak ve İstanbul’da yılbaşı gecesi gerçekleştirilen hain saldırıyı nefretle kınadıklarını da ifade etti. Hain saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyen Eyidoğan, “Yaralılara da acil şifalar, hunhar saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve ülkemize de başsağlığı diliyorum” dedi. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2657
04.01.2017



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın