Pass

Çaycuma Müftülüğü ve Çaycuma Meslek Yüksek Okulu tarafından ortak organize edilen Kayıkçılar Köyü (Kampüs Yanı) Merkez Camisinde tüm Şehitlerin aziz ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.

Şehitler için düzenlenen programa ÇMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, ÇMYO Hocaları, Çevre köylerden ve Çaycuma merkezden gelen Din görevlileri Üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program açılış konuşmasını yapan ÇMYO Müdürü Yrd. Doç. Hikmet Yazıcı, Şehitleri anma programına emeği geçen herkese teşekkür etti. Yazıcı; “İnsanoğlunun kendisine verilmiş en kıymetli nimetlerin başında hayatı gelmektedir, İnsanın kendisine sunulmuş olan bu hayatını din, vatan, millet, bayrak, namus gibi milli ve manevi değerlere adaması ise, dünya ve ahiret için en yüksek mertebelere ulaşmasına vesiledir. İslam Dini’ de vatanın korunmasına önem vermiş, bu uğurda yapılan görev başında ölünürse şehit olarak Rabbimize kavuşulacağı müjdelenmiştir. İnsan olarak hepimizin hayatında din, iman, istiklâl, bayrak ve vatan sevgisi gibi kutsal sayılan değerlerimiz vardır. O halde her insanın bu değerlere bağlı olması, gerektiğinde bunlar için kanını ve canını vermesi dinî ve millî bir görevdir. Birlik ve Beraberliğimiz için Canını feda eden tüm Şehitlerimize Rahmet Olsun” dedi.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Şehitlik ve Önemi konulu sohbetinin ardından tüm şehitlerimiz için Dua etti. Arcaklıoğlu sohbetine;    “Allah yolunda öldürülenlere (şehitlere) ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler fakat siz onu anlayamazsınız.” diyerek başladı.

İlçe müftüsü Arcaklıoğlu, “ İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde eder. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem Hak katında ve hem de halk yanında şehadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir.

Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şehadet olunduğu için bu adı almıştır.

Gazi ise, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde ölmeyip, sağ kalan kimseye verilen addır. Gazi de şehit olmak ve bu mertebeye yükselmek için savaştığından dolayı o da şehitler derecesindedir. Hatta Peygamberimiz (SAV): “Bir kimse Allah yolunda şehit olmayı can-u gönülden isterse, yatağında ölse dahi Allah onu şehitler derecesine ulaştırır.” buyurmuştur.

ŞEHİTLERİN FAZİLETİ

İnsan niçin şehit veya gazi olmayı ister? Çünkü başka bir çaba ile bu rütbelere erişemez de ondan. Bu rütbeler canı feda etme karşılığında elde edilir.

Peygamberimiz (SAV)’e bir adam sordu: “Ey Allah'ın Resulü, bana, savaşa denk olan bir amel göster?” Peygamberimiz (SAV): “Buna denk bir amel bulamıyorum.” buyurdu. Sonra da:“ Savaşçı savaşa çıktığı zaman, camiye kapanır durmadan ve usanmadan namaz kılmaya ve ara vermeden oruç tutmaya gücünüz yeter mi?” buyurdu. Bunun üzerine adam: “Buna kimin gücü yeter, ey Allah'ın Resulü?” dedi.

Arcaklıoğlu; “Yatsı Namazı sonrası Cemaatimize ve gençlerimize ikramda bulunduk. 5. Bölge Koordinatörü İsmail Aydın ve fedakâr Din Görevlisi kardeşlerimize, Kuran tilavet eden Muhterem Hocalarımıza, Ercan Karakuş kardeşimize, Kayıkçılar Köyü Din Görevlimiz Mevlüt Ayvacık ve Köy Muhtarımıza, Dernek Yönetimine, iştirak eden bay ve bayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3408
23.12.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın