Pass

Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında; gençler Merkez Velioğlu Çarşambalı oğlu camisine ait sosyal amaçlı salonunda toplandı. Gençler, cami cemaati ile sabah kahvaltı yaptı, öğle namazı ile birlikte dua etti.

Cami cemaatine gençlerin de katılımını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade eden Cami Din görevlisi Nihat Bozacı, “Amacımız gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Milli manevi değerlere sahip gençlerin ülkesine ve bayrağına daha faydalı olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Murakıbı Cemalettin Torun, Belediye başkan vekili Bahri Malakçı, AK Parti belediye meclis üyesi Mustafa Topçu, Mahalle Muhtarı Hüseyin Verimbaş ve çok sayıda genç vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından okunan ilahi ve kasidelerle başladı. Gençlere hitap eden ilçe müftüsü Arcaklıoğlu camilerin öneminden bahsetti. Arcaklıoğlu; “Cami Toplayıcı ve birleştirici demektir. Yeryüzündeki bütün camiler insanların toplanarak huzuru bulduğu, beraberliğin hazzını doya doya ibadetle yaşadığı yerlerdir” dedi. Camilerin en parlak süsü ve ziynetinin ise gençler olduğunu söyleyen Arcaklıoğlu, gençlik döneminin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Arcaklıoğlu; “Yüce Allah’ın en güzel surette yarattığı insanın en verimli olduğu dönem gençlik çağıdır. Gençlik çağı, Yüce Allah’ın bizlere bahşettiği en büyük nimetlerden biridir. Bu nedenle kıymeti iyi bilinmelidir. Gençliğin değerinin bilinmesi, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, Allah’a karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmek, ailesi ve ülkesine karşı sorumlulukları yerine getirmekle mümkün olur. Hem dünya, hem de ahiret mutluluğunu kazanmak isteyen gençler, ömrünün en verimli çağını boş ve faydasız şeylerle heba etmemeli, bu fırsatın bir gün elden gideceğini düşünerek kendisi, ailesi ve milleti için hayırlı ve faydalı şeyler yaparak en iyi şekilde değerlendirmelidir” diye konuştu.

Camilerin müminleri Allah’ın birliği etrafında toplayan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan ibadet mekânları olduğunun altını Müftü Arcaklıoğlu; “Dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin milyonlarca insan, her gün camilere gider ve omuz omuza saf tutar, ibadet eder ve huzur bulurlar. Camiler; İslam tarihi boyunca sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için önemli hizmetler görmüş; insanlara barış, huzur ve güven telkin etmiş; asırlarca ilim, bilim ve ilerlemenin mektebi, birlik ve beraberliğin merkezi olmuştur. Gençlerle birlikte burada bulunan katılımcılara ve bu programı düzenleyen görevlimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, Öğle Namazı kıldıktan sonra sona erdi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3001
12.12.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın