Pass

“Mesleki Yeterlilik Belgesi” almadan tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlar artık çalışamayacak. Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslek dalları ile ilgili uygulama hakkında esnaf ve sanatkârları uyararak sürenin 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Söz konusu meslek dalları arasında sanatkârlık mesleklerinin bulunduğunu belirten Başkan Kandemir, bu mesleklerin daha çok metal, Kaynak ile inşaat sektörünü kapsadığını, mesleki yeterlilik belgesi yanında ustalık belgesi ile ilgili meslek alanında alınmış diplomaların ise mesleki yeterlilik belgesi yerine geçtiğini söyledi. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen işverenlere çalışan başına 527 lira para cezası uygulanacağını açıklayan Kandemir bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin bir an önce çalışanlarına bu belgeleri almak için harekete geçmeleri uyarısında bulundu. Kandemir; “Mesleki yeterlilik belgesi bu alanda yetkilendirilmiş kurumlar tarafından düzenleniyor. Yetkilendirilmiş kurumların düzenledikleri sınava giren çalışanlar başarılı oldukları takdirde Türkiye’de ve dünyada geçerliliği olan MYK belgesine sahip oluyorlar. Amacımız ilgili Odamız üyelerinin tamamının 5544 sayılı kanun gereği zorunlu hale gelmiş olan Mesleki Yeterlilik Belgelerini edinmelerini sağlamaktır. Bu konuda Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Unıversal Firması tarafından belgelendirmeler sağlanacaktır.

Başvurular Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından alınacaktır. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılamayacağı meslek dalları arasında, “Ahşap Kalıpçısı, Alçı Levha Uygulayıcısı, Alçı Sıva Uygulayıcısı, Alüminyum Kaynakçısı, Bacacı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Çelik Kaynakçısı, Direnç Kaynak Ayarcısı, Doğalgaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli, Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçısı, Doğalgaz Isıtma Ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli, Doğalgaz İşletme Bakım Operatörü, Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı, Duvarcı, Endüstriyel Boru Montajcısı, Hidrolik Pnömatikçi, Isı Yalıtımcısı, Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli, İnşaat Boyacısı, İskele Kurulum Elemanı, Kaynak Operatörü, Makine Bakımcı, Otomotiv Elektromekanikçisi, Otomotiv Mekanikçisi, Otomotiv Montajcısı, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı, Seramik Karo Kaplamacısı, Ses Yalıtımcısı, Sıvacı, Su Yalıtımcısı, Tünel Kalıpçısı ve Yangın Yalıtımcısı yer alıyor” dedi.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3777
01.12.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın