Pass

30 Kasım 1990 - 6 Şubat 1991 arasında 70.000 maden işçisinin gerçekleştirdiği, Yıldırım Akbulut’u koltuğundan eden, Türkiye işçi sınıfı tarihinde gerçekleşmiş en büyük işçi kalkışmalarından biridir.   

Gelişimi şu şekilde olmuştur: “Zonguldak’taki Türkiye taşkömürü kurumu (TTK) ve maden tetkik ve arama (MTA) işyerlerinde örgütlü olan TÜRKİŞ’e bağlı genel maden işçileri sendikası (GMİS) ile işveren arasında 48 bin işçi için sürdürülen toplusözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, sendika 30 Kasım 1990'da başlamak üzere grev kararı aldı.

30 Kasım 1990: Büyük Zonguldak Madenci Grevi başladı. Genel Maden- İş Başkanı Şemsi Denizer‘in öncülük ettiği ve Türkiye‘yi sarsan eyleme 43 bin işçi eş ve çocuklarıyla birlikte yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Grev büyün Ankara yürüyüşünün ardından uzlaşıyla bitti.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3624
30.11.2016



nerede eski baskanlar
O dönemdeki ne baskanlar var nede ozaman ki işçiler var herşey geçmişte varmis simdikiler ise sadece o koltuğa oturana kadar onu yapacaz bunu yapacaz vaat leriyle sadece işçiyi kandirmayi bildiler işçiler arasindaki eşit işe esit ucret vaatleri vardi ozamanlar nerdeee aksine aradaki farklar uçurumlar olustu bir harici çalışan isci olarak bizler icin hicbir girişimde bulunmayan böyle bir sendikacilara birdahaki secimde cerilecek cevabım olacak inşallah ozaman onlarin oy pusulalarini cerceve yapip asacam bunu okuyan olursa karadon ekiplerinden bu sözümü iyi düşünüp anlarlar zamaninda bu sözü bana demislerdi ya hatira olacak bakam

Kimden: Misafir | Zaman: 1.12.2016 10:08

Bu inceleme faydalı oldu mu ? Evet  Hayır (0 / 0)
Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın