Pass

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an Kursları arasındaki sosyal kaynaşmayı ve kardeşlik duygularını kuvvetlendirmeyi amaçlayan “Kardeş Kur'an Kursu” projesi eğitime devam eden kursiyerler arasında büyük bir heyecan ve motivasyona vesile oluyor. Proje kapsamında Çaycuma merkez ve köylerde bulunan Kur’an kursları kendi aralarındaki ziyaret başladı. Projeyi uygulayan Kardeş Kur’an Kursları ziyaretine Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Murakıbı Cemalettin Torun, Köy muhtarı, Din görevlileri, kurs hocaları ve öğrenciler katıldılar.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu gerçekleşen ziyaretlerle ilgili olarak; “Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarını birbiri ile kardeş yaptık. Kurslarımızın birbiri ile dini, sosyal ve kültürel etkinlikler vasıtasıyla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Kardeş Kuran Kursu uygulamasını Çaycuma İlçemizde daha aktif ve dinamik olarak uyguluyoruz.

İlçemizde bulunan Kur’an Kursu sınıflarımızı kardeş yaparken İlçe merkezindeki Kur’an Kursları ile köy ve mahalle Kur’an kurslarımızı birbirleri ile eşleştirdik ki kardeşlik ve dayanışma daha da genişlesin. Kur’an Kursu Öğreticilerimiz de bu güzel kaynaşmada çok büyük gayretler gösteriyorlar. Kursiyerler de bu uygulamadan duydukları mutluluklarını bizlerle paylaşıyorlar.

Ayrıca Çaycuma İlçemizde sayıları 350 olan 4 – 6 yaş Okul Öncesi Kur’an Kursu öğrencileri de birbiri ile kardeşlik buluşmaları kapsamında bir araya geliyorlar. Bu ve benzeri yapılabilecek etkinliklerin önemine vurgu yapan Arcaklıoğlu; Ayrıca yaşları belli bir seviyeye gelmiş öğrencilerin Kur’an Kursu öğrencisi olmalarının bir ayrıcalık ve Allah’ın kendilerine tanıdığı bir fırsat olduğunu hatırlattı, hayatlarında Kur’an’ın okunan ve unutulan bir kitap olmaktan ziyade, aksine okunan ve yaşanan bir kitap olması gerekmektedir.

Diyanet camiası olarak; Bu güzel davranışı organize eden Kur’an Kursu Öğreticilerimize, projeye destek veren ve katkıda bulunan Öğrencilerimize de teşekkür eder başarılar dileriz” dedi.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2944
29.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın