Pass

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çaycuma Merkez Yeni Camii de hayatlarını kaybeden öğretmenler için Hatim programı düzenledi.

Programa; ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube müdürleri Cengiz Yılmaz Mehmet Yetim, Çaycuma Müftülük Murakıbı Cemalettin Torun, bağlı din görevlileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Çaycuma Anadolu İmam Hatip öğrencilerinin okuduğu Hatim duasını Okul Müdürü Selami Özduran yaptı.  

Çaycuma Müftülüğü Murakıbı Cemalettin Torun, Öğretmenler Gününü kutlayarak;“24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle, dualarla, Kuran ile yad etme adına onlara vefa duygumuzu göstermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Allah Kuran’da “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” buyurmuştur. Yüce dinimiz Alime, ilim sahiplerine, öğretmenlere, öğreticilere ayrı değer vermiştir. Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur “Âlimler, Peygamberlerin varisleridir. Bende bir öğretmen olarak gönderildim” buyurmak sureti ile öğretmenlerimizin, hocalarımızın aynı zamanda Peygamber misyonu üstlendiklerini ifade etmektedirler. Peygamberimiz Mekke’den Medine ye hicret ettiğinde ilk işi kendi kalacağı yerden önce mescidin inşa ası, ikinci işi ise okul inşaatı idi. Aynı zamanda bu okulda sahabenin eğitimi ile meşgul oldu. Sevgili Öğretmenlerimiz, sizler peygamber efendimizin misyonunun temsilcilerisiniz, bu anlamda ne kadar şükretsek, şükretseniz azdır. Allah Resulü şöyle de bir müjde verdi, “Kişi ölür. Amel defteri kapanır. Ancak! Üç sınıf insanın Amel defteri kapanmaz, sadaka sahibi, hayırlı evlat yetiştiren anne baba ve öğrenci yetiştiren, eser bırakan ilim erbabı”. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ise ; “Uluslararası bir araştırma gösteriyor ki dünyada öğretmenlerin toplum tarafından en çok saygı gören üç ülkeden bir tanesi Türkiye. Dünya ülkeleri arasında Türkiye, öğretmenlere saygı açısından ilk üçe giren bir ülke olarak yerini almıştır. Bu bizim geleneksel kültürümüzde kökleri çok derinlere giden öğretmen sevgisinin ve saygısının bir tezahürü” diye konuştu.

Özdemir, ayrıca görevi başındaki tüm Öğretmenlere başarı, şehit olan ya da hayatını kaybeden öğretmenlere Allah’tan rahmet dileğinde bulundu.

Cami çıkışında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cami cemaatine gül suyu ve lokum ikram edildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2274
24.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın