Pass

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, Siirt’in Şirvan ilçesinde bulunan ve özel bir şirketçe işletilen bakır madeninde meydana gelen facia nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyledi. 

Şirvan ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden sahasında 15 madencinin göçük altında kaldığını hatırlatan Genel Başkan Demirci, facia nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade etti. Madenciliğin devlet ciddiyetinde yapılması gerektiğinin altını çizen Demirci, şöyle dedi:

"Siirt’in Şirvan ilçesinde özel bir şirketçe işletilen Madenköy Maden Sahası’nda 17 Kasım 2016 tarihinde 15 maden işçisinin heyelan sonucu meydana gelen göçük altında kaldığı facia nedeniyle büyük bir üzüntü içindeyiz. Madenlerde özelleştirmenin ve taşeronlaştırmanın hızlandığı 2004 yılından bugüne Genel Maden İşçileri Sendikası olarak uyarılarımızı yapıyoruz. Sendikasız, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yeterince alınmadığı çalışma şartlarında, daha çok kar için daha çok üretim zorlaması nedeniyle tüm uyarılara rağmen göz göre göre gelen bu facialar, madenciliğin devlet ciddiyetiyle yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Kazalar, öngörülebilen yüksek iş sağlığı ve güvenliği risklerine rağmen riskli alanlarda çalışmanın sürdürülmesinin bir sonucudur. Devletin çok ciddi denetimler yapması gerektiği bir kez daha görülmüştür. Sorumluların bir an önce tespit edilmesi, bundan sonraki olası faciaları da önleyecektir. Biz hayatını kaybeden 4 madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ulaşılamayan arkadaşlarımıza da sağ-salim ulaşılmasını temenni ediyoruz."

Haber: İHA

 


Haber Okunma Sayısı : 2266
19.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın