Pass

Çaycuma İlçe Müftülüğü ve özellikle Çaycuma ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun Sosyal medyadan yaptığı çağrılarla Çaycuma ilçesi Ahatlı köyü Gemeçler Mahallesi Camisi'nde bir araya gelen genç, yaşlı tüm Cemaat okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından cemaatle sabah namazını kıldı. Namazın ardından caminin ortasında daire oluşturan, cemaat musaffada bulundu.

Sabah Namazının ardından Sabah Namazının önemi ve fazileti hakkında bilgi veren ilçe müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Çaycuma’nın merkezinde ve tüm köylerinde başlatılan bu güzel geleneğin çocuklara miras kalacağını, Ahatlı köyümüz adeta Bayram günü kalabalığını oluşturduğunu ifade ederek, Din görevlisi, Köy muhtarı, dernek ve katılan tüm cemaate Teşekkür etti.

Sabah Namazının önemi hakkında bilgi veren Arcaklıoğlu; “ Namaz, İslam dininde yer alan ve aklı yeten tüm Müslümanlara farz olan ibadettir. İnananlar için en önemli ibadetler arasında yer alan namaz bu kadar önemli olmasına rağmen gereken özen gösterilmemektedir. Peygamberimiz (S.A.V.) tarafından “dinin direği” olarak adlandırılan namaz konusunda, sabah namazının oldukça önemli bir yeri vardır. Sabah namazının vakti takvimlerde yazan imsak vakti ile başlamaktadır. Yine takvimlerde yer alan güneş kısmında yer alan vakit ile son bulmaktadır. Bu noktada önerilen ise güneşten 40 dakika önce sabah namazını kılmaktır. Sabah namazı 4 rekâttır. 2 rekât sünnet, 2 rekâtta farz olarak kılınmaktadır. Sabah namazı en çok kaçırılan namazdır. İnsanlar uykularına esir olur ve adeta yataktan kalkamazlar. Uykunun adeta en tatlı olduğu döneme denk gelen sabah namazı bu bakımdan önemli bir ibadettir. Hiç şüphe yok ki, nefsimize ağır gelen ibadetler bizim faydamızadır. Bu nedenle sabah namazına her zaman ayrı bir parantez açmak gerekmektedir.

Sabah namazının en önemli faziletlerinden biri, günün ilk ibadeti olmasıdır. Yani bir günlük kulluk sınavında ilk sınav sabah namazıdır. Bu sınavı başarıyla geçenler gün içerisinde daha huzurlu olurlar. Diğer vakitlere hazırlanmak ve kulluk vazifemizi yerine getirmek için sabah namazını kılmamızın büyük bir önemi vardır.

Sabah namazının en önemli faziletlerinden biri de sabah ezanıdır. Başka hiçbir vakit ezanında, “Esselatu hayrun minen nevm” denmemektedir. Yani “Namaz uykudan hayırlıdır” kısmı sadece sabah ezanında geçmektedir. Elbette ki namaz, uykudan çok daha hayırlıdır ve kulluk vazifemizin gerekleri arasında yer alır.

Sabah namazı konusunda Ayet ve Hadis-i Şeriflerde anlatılanların önemi açıktır. Kesin bir dille sabah namazının büyük faziletleri olduğu anlatılmış ve özellikle sabah namazının sünnetine dikkat çekilmiştir. Uyumadan önce, sabah namazına niyet etmek, uyanıldığında Allah’ı zikretmek, abdest almak ve namazı kılmak günün geri kalanı için de huzur kaynağı olmaktadır. Sabah namazını düzenli kılanlar ilk ibadeti yapmış ve ilk görevi tamamlamış olmaktadır.

Hz. Peygamber (S.A.V) sabah namazlarına çok önem vermiş ve bunların hiç bir zaman kaçırılmamasını tavsiye buyurmuşlardır. sabah namazının ecri çok büyüktür. "Sabah namazını kılan kimse, Allah'ın himayesi altındadır. Artık Allah'ın, himayesi altına aldığı kimse hakkındaki teminatını yok etmeyin, ikindi namazını kılan da Allah'ın himayesi altındadır. Artık, Allah'ın, himayesi altına aldığı kimse hakkındaki teminatını yok etmeyin. "Kim sabah namazını cemaatle kılar, sonra güneş doğuncaya kadar oturup Allah'ı zikrederse ve sonra kalkıp iki rek'at (İşrak) namazı kılarsa eksiksiz edâ edilmiş bir hac ve umre sevabı alır." Resulullah (S.A.V) buyuruyor ki “Farz namazların içerisinde, cuma günü (sabahı) cemaatle kılınacak sabah namazından daha üstün bir namaz yoktur. Kim ki bu namazı kılarsa, Allah'ın affına mazhar olacağından hiç şüphem yok.” Allah sabah namazını (cemaatle) kılana garanti vermektedir. Öyleyse sakın (namazı terk etme sebebiyle) bu garantiden mahrum kalmayın, musibete maruz kalmayın." Diyerek Hadis ve Ayetlerle bilgi verdi.

Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun kıldırdığı sabah Namazı ve Sabah Namazının önemi konulu sohbetinin ardından İlçe Murakıbı Celalettin Torun ile İstasyon Hacı İlyas Camii Din Görevlisi Mustafa Demirsoy okudukları ilahi ve kasidelerle Cemaati mest ettiler.

Cami Din görevlisi Bayram Özdil, Köy Muhtarı Nurettin Kafkas, ilçemiz esnaflarından Rıza Yıldız, ve Gemeçler mahallesi halkı tarafından Sabah Namazına katılan tüm Cemaate Çorba ikramı yapıldı. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 4386
18.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın