Pass

Çaycuma ilçesi Ahatlı mevkiinde 7 ay önce açılan tekstil atölyesinde çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddia ederek, işverenin atölyeyi kapatıp kaçması ihtimaline karşı kapıda nöbet tutuyor.

Çaycuma’da 30 işçi ile üretime başlayan Tekstil Atölyesi, bir süre sonra çalışanların maaşlarını ödememeye başladı. Bu süre zarfında işi bırakan işçiler, tekstil atölyesinin gece taşınacağını bilgisini aldı. Atölyeye polis çağıran işçiler işveren ile bir süre tartıştı.

Atölye işçilerinden Sevcan Doruk işverenin iki ortak olduğunu söyleyerek; “Ortaklardan biri bize sürekli bugün yarın ödeme yapılacak diye oyaladı. Böyle 3 ay geçti. Kurban bayramından bu tarafa para alamıyoruz. Çalıştığımız firmanın işi beğenmediğini iddia ederek zaman kazanmaya çalışıyorlar.  Bir akşam makineleri kaldırıp kaçmaya çalışırken polis çağırdık. Polisin müdahalesinden sonra vazgeçtiler. Şimdi atölye önünde nöbet tutuyoruz. Bizim hakkımızı yiyerek başka yerlere işyeri açıyorlar. Onlar lüks içinde yaşarken bizler çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz.  İşe alırken asgari ücret ile çalışacağımızı ifade ettiler. Ancak bırakın asgari ücreti yarsını bile vermediler, sigortada yapmadılar. İçimizden bazılarını maaşını ödeyip susturmaya çalışıyorlar, ama susmayacağız.

Bu süreçte Ustabaşı ile Bina sahibi bizim tarafımızda oldular, bizim haklı olduğumuzu biliyorlar, bu sebeple Bina sahibine teşekkür ediyoruz.

Bize birilerinin sahip çıkmasını istiyoruz. Bu tür insanların buralarda işyeri açması bölge insanını çok mağdur ediyor” diye konuştu.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 4354
17.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın