Pass

Çaycuma’da Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün organizasyonu ile Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, Anadolu İmam Hatip Lisesi, ÇTSO Fen Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine “Başarı ve Motivasyon” konulu seminer verdi.

Seminere; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, TDV üyesi Naim Eren ile okul müdürleri katıldı.

Çaycuma Kültür Sanat Merkezi Salonunda ve Ensar Kuran Kursu Toplantı Salonunda verilen konferansta konuşan Eğitimci Yazar Sait Çamlıca," Ben öğretmenlik yaptığım dönemlerde başka bir şeyi fark ettim. Özellikle anne babalar sürekli gelip bize çocuklarını şikâyet ediyorlar. Şikâyet ederken de alışmış oldukları bir cümle var," Zamane çocuklarında iş yok. Bizim zamanımızda böyle değildi." diye herkes çocuklarından şikâyetçi oluyor. Anne babaların şikâyetlerini o kadar çok dinledim ki en sonunda şöyle bir karara vardım. Herkes çocuklarından gençlerden şikâyetçi oluyor. Ancak Anne ve babanın çocukları anlama, zamanın dilini konusunda çok ciddi problemlerin olduğunu gördüm. Bu nedenle daha çok anne ve babalara yönelik eğitim programları yapıyorum. Bazen de siz öğrencilere yönelik program yapıyorum. Türkiye'de birçok il gezdim, 500 civarında ilçede konferans verdim. Seneyi ortalama 350-400 konferans yaparak tamamlıyorum. Gelelim eğitim ve öğretime, şimdi içinizden biri bana dese ki,” Hocam benim okumaya niyetim yok. Ben baba mesleğini sürdüreceğim." Ben buna saygı duyarım. Herkes okumak zorunda değil. İster okuyun, ister okumayın. Ben anne ve babalara hep şunu söylüyorum. Her çocuk takdir veya teşekkür almak zorunda değil, üniversiteye gitmek zorunda da değil. İsteyen okusun, istemeyen okumasın. Ama ben şunu da çok iyi biliyorum ki baş başa öğrencilerle konuştuğumuzda bütün öğrencilerin yüzde 90'ı okuyarak bir yerlere gelmek, daha iyi şartlarda çalışmak, daha iyi imkânlara sahip olmak ister. Öğrenci sıkıcı olduğu için ders çalışmayı sevmez.” Öğrencilerin öğretmeni sevdiği takdirde dersi de sever. Günümüzde öğretmenlerin ve ailelerin en çok kullandıkları kelime 'zamanın gençleri bir şey bilmiyor' sözüdür. Fakat utanarak söylüyorum ki zamanın gençleri bilmiyor diyen öğretmenlerin öğretmenler odasında kaç okuma kitabi vardır veya anne babanın evde okuduğu kaç kitabi vardır, merak ediyorum.

Anne Babalara yaptığı konuşmada ise; “Gençlere sevgi gösterilmediği takdirde onları kaybedebileceklerini” ifade etti.

Çamlıca;” Sevgiyi göstermediğin zaman onu kaybedersin. Çocuk eve gelir annesi elinde kumandayı düşürmez. Baba akşama kadar okey oynamakla çocukla ilgilenmez. Dedelerimiz 60-70 yaşına gelmiş ama sorunca 'zamanın gençleri bir şey bilmiyor' kendileri de akşama kadar evlilik programlarını izler, o diziye bu diziye bakarlar. Uzun lafın kısası çocuklarımızın nasıl yetiştirebileceğiz bizim elimizdedir. En önemlisi saygı ve sevgi şefkatten geçmektedir.” dedi.

Program sonunda Sait Çamlıca’ya Plaket Çaycuma Spor Atkısı hediye edildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3022
15.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın