Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesini gezdiler.
Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız’a Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü, akademik ve idari personel eşlik etti. Ziyarette Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cem Dertsiz çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Atölyeyi ve çalışmaları detaylı bir şekilde inceleyen ve öğrencilerle de sıcak bir diyalog kuran Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, Türkiye’de dört üniversitede bulunan ve ulusal ve uluslararası başarıları ve sıra dışı performansıyla göz dolduran ve diğerleri arasından ön plana çıkan BEÜ Çalgı Yapım Atölyesinin çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Vali Kaban, Çalgı Yapım Atölyesi’nin çalışmalarının Bülent Ecevit Üniversitesi’nin son dönemde ahşap konusunda ortaya koyduğu çalışmalarının ve başarılı performansının önemli bir ayağını oluşturduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:
“Hakikaten şunu açıkça belirtmek isterim ki Sayın Rektörümüzün öncülüğünde Üniversitemiz çok önemli çalışmalara imza atıyor. Üniversitemizin bir taraftan Devrek bastonu konusundaki çalışmaları diğer taraftan geçen hafta Çaycuma’da ziyaret ettiğimiz ahşap oyuncak üretimi konusundaki faaliyetleri ve bu gün burada inceleme fırsatı bulduğumuz Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi’nin çalışmaları son derece özgün çalışmalar. Bu çalışmaları Zonguldak ve ülkemiz için marka değeri oluşturabilecek ölçekte değerli görüyorum. Bunun bizim üniversitemizde yapılıyor olması çok önemli. Bu anlamda ben Sayın Rektörümüzün şahsında bu çalışmaları gerçekleştiren üniversite çalışanlarını kutluyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda bu çalışmalara önemli destekler sağlamayı planlıyoruz. Böylece hem bu başarılı çalışmaların kapsamını genişletebiliriz, hem de sürekliliğini ve görünürlüğünü artırabiliriz.”
Vali Ali Kaban’a ve Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız’a ziyaretleri dolaysıyla teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
“Bu gün burada Sayın Valimize ve Sayın Başsavcımıza gösterme imkânı bulduğumuz Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Atölyesi ülkemizin en güçlü ve üretken atölyelerinden birisidir. Bilindiği gibi ülkemizdeki çalgıların büyük kısmını ithal ürünler oluşturmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak ülkemizdeki bu sıkıntının üstesinden gelmek üzere Çalgı Yapım Bölümümüze her türlü desteği vermekteyiz. Amacımız bu bölümün ülkemizdeki çalgı üretiminde önemli bir merkez haline gelmesidir. Yurdumuzda genel olarak dışa bağımlı yaylı çalgı yapım sektörüne karşın, yerli üretim olan çalgıların, emek ve alın teriyle yoğrulmuş Zonguldak kentinin üniversitesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde üretiliyor olması da oldukça anlamlıdır. Yine bilindiği gibi Çalgı Yapım Bölümümüzün 2015 yılı Nisan Ayında Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrasında gerçekleştirdiği sergi büyük bir ilgi ile karşılanmıştı. Sergi akşamı verilen konserde dünyanın en önemli keman sanatçılarından Soyoung Yoon, bölümde üretilen bir kemanla konser vermişti. Yine Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay ve keman sanatçısı Erkin Onayın 9 Nisan 2016 akşamı Üniversitemizde vermiş oldukları konserin bir kısmında Sayın Erkin Onay Çalgı Bölümünde üretilmiş kemanla konser vermişti. Tüm bunlar burada üretilen çalgıların değerini ve kalitesini göstermesi açısından oldukça manidardır. Yine bu ay içerisinde Zonguldak MÜSİAD’ın katkılarıyla İstanbul’da katılmış olduğumuz 16.Müsiad Expo’da üniversitemizde üretilen ürünleri sergileme imkanı bulduk. Sergilenen eserler inanılmaz beğeni aldı. Bu çalışmalar bir taraftan yaparak/üreterek öğrenme modelini eğitimin merkezine koyan üniversitemizin eğitim kalitesini gösterirken diğer taraftan hem üniversitemiz hem de Zonguldak için pozitif anlamda tanıtımda marka değerler olma potansiyeli taşımaktadır. Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Önümüzdeki aylarda hem çalgı yapım tekniklerini içeren hem de üretilen eserlerin yer bulacağı bir kitabı üniversitemiz yayınlarından çıkartacağız. Bu süreçleri başarıyla yürüten başta Devlet Konservatuvarı Müdürü Sayın İlker Kömürcü ve Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Sayın Cem Dertsiz olmak üzere tüm öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Valimiz Sayın Ali Kaban’a ve Başsavcımız Sayın H.Hakan Yağız’a ziyaretleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum.”
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
2568