Pass

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan "şehitlikle ilgili düzenlemeye" ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Bugüne kadar şehitlikte ilgili bir yönetmelik yoktu, Genelkurmay bir yönerge ile şehit defin vazifesini yerine getiriyordu. Polisler için olan yönetmelik ise yetersizdi. Ortak ve tek olarak "Şehitlik Yönetmeliği" Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eskiden askerler asker şehitliğine, polisler polis şehitliğine defnedilirken, yeni yönetmelikle şehitlikler birleşti. Yönetmeliğe göre, şehitliklerin idaresi, bakımı ve onarımı valilikler eliyle yapılacak. Yurtdışındaki şehitliklerin sorumluluğu büyükelçiliklerde olacak. Şehitliklere asker, polis, jandarma, sahil güvenlik, MİT şehitleri ile korucular ve görevinde şehit olan kamu personeli defnedilecek.

15 Temmuz için özel ayrı bir bölüm yazılan Şehitlik Yönetmeliğine göre, 15 Temmuz şehitleri, aileleri isterse şehitliklere nakledilebilecek. Örneğin, bugün şehit düşen Özcan Özsoy’un ailesi isterse Şehitliğe merhumu defnedilebilecek. Mevcut şehitliklerin idaresi 6 ay içinde İçişleri Bakanlığı’na devredilecek. 15 Temmuz şehitlerinden ailelerinin istemesi durumunda başka bir yerdeki mezarlığa (örneğin, köydeki mezarlığa) nakledilebilecek ve yine Valilik buradaki kabri şehitliklerdeki standartlarda inşa etmekle yükümlü olacak.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 2846
12.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın