Pass

Zonguldak Valisi Ali Kaban beraberinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Çaycuma’da çeşitli etkinliklere katıldı.

İlk olarak Çaycuma Meslek Yüksek Okulunu ziyaret eden kaban ve Özer’e, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Başel, İlçe Emniyet Müdür Seyfi Ömer Paça, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma MYO Müdürü Hükmet Yazıcı, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı da eşlik etti. Kaban ilk olarak okulun mobilya dekorasyon bölümünde yapılan oyuncakları inceledi.

Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet dağıtım projesi kapsamında Meslek Yüksek Okulu’nda 100 öğrenciye bisiklet dağıttı. Kaban daha önce 100 bisiklet dağıttıklarını bundan sonrada 100 bisiklet daha dağıtacaklarını ifade ederken öğrenciler Rektör ve Valiye teşekkür ettiler. Vali Kaban; “Batıda bisiklet kullananlara gıpta ediyorduk. Bir yerden bir yere taşınmak için sağlıklı ve keyifli bir araç. Toplu taşıma araçlarına binmek gibi değil. Kendine öz bir havası vardır” dedi.

Rektör Mahmut Özer ise; “Öğrencilerin boş vakitlerini kütüphanede ya da spor aktiviteleri ile geçiriyor olmaları bizleri mutlu ediyor. Tüm kampüsler artık öğrencilerin nitelikli zaman geçirebileceği kampüsler haline geldi. Farabi kampüsündeki imkânları burada da görmüş olmaktan mutlu oluyoruz. Bu bisikletler de barış ve huzur ortamına önemli bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bisiklet dağıtım törenin ardından Vali Kaban ve beraberindekiler Çaycuma İhsaniye Köyü’nde örnek fındık bahçesine fidan dikti. Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik fındıkta alan bazlı destekleme olduğunu belirterek; “2014 yılına kadar sadece Ereğli ve Alaplı’da vardı. 2015 yılında bütün Zonguldak alan bazlı destekleme kapsamına alındı. Dekara 170 lira destek veriyoruz. 25-40 bin ton arası bir üretimimiz var. Gayretimiz 60 bine çıkarmak. Fındığı kreme, çikolata gibi alanlarda da değerlendirebilirsek yeni ürünler kazandırmış oluruz” şeklinde konuştu.

Bu çalışmaların devamının gelmesini istediğini belirten Vali Kaban; “ Fındık benim Ordu’da çalıştığım zaman da üstünde çok fazla durduğum bir konu. Fındık dünyanın en verimli, katma değeri en yüksek ağaçlarından biridir. Bunun kadar kısa sürede ürün veren ve değerli ürün olduğunu düşünmüyorum. Fındık her zaman ihtiyaç duyulacak bir üründür. Dünya daha fındığı tanımıyor. Doğu Karadeniz’de fındık yaşlandı, yenilenmesi gerekiyor. Bizlerde sıfırdan başlıyoruz. Epey bir mücadeleden sonra Zonguldak’ı fındık destekleme kapsamı içine aldık. Eğim meselesi çok önemli. Düz alanlara fındık dikmemeliyiz. Toprağı çok iyi tutar ve toprağın erozyonla kaybını önleyen çok iyi bir ağaçtır. Düzce’den geri kalır bir yanımız yok. Egemen olduğumuz bu piyasayı kaybetmemeliyiz. Palım yağında ülkeler payını artırmak için resmen savaş veriyorlar. Biz %70 sağlıyoruz. Çin gibi bazı büyük ülkeler daha fındığı tanımadı. Zonguldak olarak bize düşen yamaç alanları bu tarzda değerlendirmek” diye konuştu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2916
09.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın