Pass

Çaycuma Yunus Emre Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Gökhan Kazan temsilciliğini yaptığı, e-Twinning Projesi kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılında başvurusunu yaptığı gelenek ve görenekleri yeniden canlandırmayı hedefleyen "Çemberimde Gül Oya" adlı projesine ait sergi 7 özel eğitim öğrencisi ile birlikte Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

İki gün sürecek sergiye; Çaycuma Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli, Gençlik ve Spor Hizmetleri Zonguldak İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güneş, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Projenin temsilcisi Gökhan Kazan proje ile ilgili şunları söyledi; “ Ülkemiz çok zengin bir kültüre sahiptir. Her bir bölgemizin kendine has özelikleri ve gelenek ve görenekleri bulunmaktadır. İleri düzeyde gerçekleşen teknoloji ile birlikte biz değerlerimiz yitirilmeye ve kaybolmaya yüz tutmuştur. Bizlerde henüz daha kaybolmamış kültürel değerlerimize sahip çıkma veya tekrardan canlandırma amacı ile ‘Çemberimde Gül Oya’ adını verdiğimiz bu kültürler ararsı etkileşimi baz alan projeye katılmış bulunmaktayız.

Bu projemiz başta tüm ilerlimizin katılımı ile gerçekleşmiş, olan ve 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu vw e-twinnig portalında kayıt altına alındığı ortaklardan oluşmaktadır. İllerdeki proje ortaklarımız tüm resmi temel eğitim, orta öğretim ve bu kurumlarda görev yapan öğretmenlerdir.

Ayrıca e-twinnig portalı üzerinden projeye kayıtlı olan 11-18 yaş aradı birçok öğrencimiz farklı illerden öğrencilerle iletişim halindedir. Bu portal üzerinden bilgilerini paylaşmakta birbirlerinin kültürlerini öğrenmektedirler.

Bu bağlamda kültürler arası kaynaşma baz alan ve her bir ilimizin ülkemizin mozaik taşı olarak düşünüldüğü bu projeyi 81 il genelinde yapılması düşünülen sergiler ile farklı insan gruplarına ulaşılarak zengin kültürümüzü tanıtmak ve farkındalıkların her şeyiyle birlikte güzel olduğunu yansıtabilmek ana temamızdır.

‘Çemberimde Gül Oya’ projesi ile tüm illerde yapılan ve projede sergilerde yer alacak olan materyallerin iyi örnekleri bir araya getirilerek tüm illerde sergilenecektir. Projemiz bir kültür projesi olduğundan dolayı 81 ilden 81 ortak okul projesi yürütücüsü görevli öğretmen bulunmaktadır”. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3443
04.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın