Pass

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla Hediyem Kur’an Olsun projesini hayata geçirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilere 20 bin Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 81 ildeki yurtlarında kalan yükseköğrenim öğrencilerine Kur’an-ı Kerim hediye ediliyor.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlayan proje ile 81 ildeki yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilere toplam 20 bin adet Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

Proje kapsamında Kur’an-ı Kerim’ler ilk olarak Ankara Tahsin Banguoğlu ve Hacı Bayram-ı Veli Yurtlarında kalan öğrencilere hediye edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 1,5 yıl önce “Hediyem Kur’an Olsun” projesini başlattığını söyleyen Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu Projenin amacı hakkında çok önemli mesajlar verdi.

Arcaklıoğlu;“Projemiz yurt içinde ve yurtdışında ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize kendi dilinde meal göndermeyi hedefleyen bir proje. Dünyanın birçok coğrafyasına Kur’an-ı Kerim’ler gönderildi. Yurtiçinde yükseköğrenim yurtları mevcut. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Değerler Eğitimi çerçevesinde Kur’an ihtiyacını bildiren talebini aldıktan sonra hazırlıklarımızı tamamladık, şuan 20 bin adet Kur’an-ı Kerim hazırlandı, Türkiye genelindeki bütün yurtlarımızda Kur’an-ı Kerimler dağıtılacak. Bunu temsilen 800 adet Kur’an-ı Kerim her odaya ikişer tane konulacak şekilde kardeşlerimizin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı’nın hazırladığı ve yurtlarımızda öğrencilerimizin İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerimi hem orijinalinden hem de mealini okumaları anlamında bize sundukları hizmet manidardır. İnşallah bu kaynak öğrencilerimizin istifadesine 81 ilimizde sunulacak” diye konuştu.

İlk emri “Oku” olan evrensel mesajın tebliğcisi Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), Kur’an-ı Kerim’i yaşamış bir peygamber olarak, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.” (Buhârî, Tirmizi), buyurarak Kur’an’ı bizlere emanet etmiştir.

İslam kültür tarihinin temelleri çağlar boyunca Kur’an-ı Kerim’e hizmet üzere kurulmuştur. Kur’an-ı Kerim’in girmediği ev, dokunmadığı gönül, Kur’an-ı Kerim’in yaşanmadığı belde kalmasın diye yürütülen İslam’a hizmet kervanının ana omurgası Kur’an üzerine inşa edilmiştir.

“PROJENİN AMACI”

 Hediyem Kur’an Olsun projesi, ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlamaktadır.

“PROJENİN GEREKÇESİ”

Türkiye Diyanet Vakfı son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur’an-ı Kerim talebiyle karşılaşmaktadır. Bu taleplerle ortaya çıkan mealli Kur’an-ı Kerim ihtiyacını karşılama, Kur’an’ın daha iyi anlaşılmasına katkı sağlama ve evrensel Kur’an farkındalığı oluşturma gereği göz önünde bulundurularak Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği halinde Hediyem Kur’an Olsun projesini başlatmıştır.

“PROJENİN HEDEF KİTLESİ”

Herkesin rahatlıkla okuyabileceği Resmi Osmani Hattı üzerine basılan mealli Kur’an-ı Kerim nüshası, yurt dışında öncelikle Balkanlar ve Orta Asya Ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu‘daki ülkelerde bulunan yerel STK’lar ve Dini İdarelerden gelen talep üzerine bu coğrafyalara ulaştırılacaktır.

Yurt içinde ise imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, yüksek öğrenim öğrenci yurtları, hastaneler, ceza evleri, il ve ilçe kütüphanelerinin talepleri, müracaat önceliğine göre değerlendirilerek proje imkânları çerçevesinde talepler karşılanmaya ve mealli Kur’an-ı Kerimler kendilerine ulaştırılmaya çalışılacaktır.

“KUR’AN-I KERİM KIRAATİ VE EBATI”

Kur’an-ı Kerim basımı iki boy olarak düşünülmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında kullanılacak nüshalar 13.5×21 ebatında olacaktır. Yurt dışına Resmi Osmani Hattı ile basılacak nüsha gönderilecektir. Kur’an-ı Kerimler İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca dillerinde mealli olacaktır. İlerleyen aşamalarda gelen talepler doğrultusunda farklı dillerde mealler de hazırlanabilecektir. Türkiye’de Aliyyül Kari Tarzı üzere basılmış nüsha dağıtılacaktır.1 adet Kur’an, kargo ücreti dâhil yurt içi ve yurt dışı bağış ücreti 12 TL olarak planlanmaktadır.

“PROJEDE UYGULAMA ADIMLARI”

Proje başlangıçta Balkanlar ve Orta Asya’daki ülkelerde uygulanmaya başlayacaktır. Taleplerin alınmasıyla birlikte ilerleyen dönemlerde Kafkasya, Güney Asya, Latin Amerika, Afrika ve diğer bölgelerdeki ülkeler de proje kapsamına dâhil edileceklerdir.

Talepler alındıkça yurt dışı için basımı tamamlanan nüshalar Vakfımız Yayın Matbaa İşletmesi tarafından Müşavirlikler, Ataşelikler ve Koordinatörlükler koordinesinde peyderpey dağıtılacaktır.

Web sayfası üzerinde bağışlanan Kur’an sayısı bir sayaçla belirtilecek, yurt içinde ve yurt dışında talepleri karşılanan kurumların isimleri web sayfamızda yayınlanacaktır.

Proje uzun bir zaman dilimine yayılmış bir proje olduğundan bağışların seyriyle bağlantılı olarak Vakfımızın en önemli faaliyetleri arasında yerini alacaktır.

1-Kişisel Talepler

Kişisel olarak talepte bulunmak isteyenler bulundukları il ve ilçe müftülüklerine müracaat edebileceklerdir. Bu talepler müftülüklerimiz vasıtasıyla karşılanmaya çalışılacaktır.  Proje daha çok kurumsal talepleri karşılama gayretinde olacaktır.

2-Yurt İçi Talepler

Yurt içinde kendileriyle iletişime geçilen kurumlar taleplerini Vakfımıza resmi yazı ile ileteceklerdir. Bu talepler vakfımıza intikal ettiğinde gerekli değerlendirmeler yapılarak Türkçe mealli Kuran-ı Kerimler talep sahiplerine iletilmeye çalışılacaktır.

3- Yurt Dışı Müracaatlar

Proje öncelikle Balkanlar ve Orta Asya ülkelerini kapsadığından adı geçen bölgelerde mealli Kur’an talebinde bulunmak isteyen kurum ve yerel STK’lar bulundukları bölgedeki Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Müşavirlik, Ataşelik ve Koordinatörlükler taleplerini bildireceklerdir. Talepler Vakfımıza Müşavirlikler üzerinden intikal ettiğinde değerlendirilerek, mealli Kur’an-ı Kerimler talep sahiplerine ulaştırılacaktır.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2660
02.11.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın