Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKUM) tarafından yürütülen ahşap oyuncak model tasarımı projesi kapsamında üretilen yaklaşık 50’yi aşkın farklı modelde ahşap oyuncak, Sevgi Evleri ve Şehit çocuklarına hediye edilmek üzere hazırlandı.
AKUM atölyesinde yürütülen proje kapsamında uzman uzman ile birlikte mobilya ve dekorasyon programı öğretim elemanları ve öğrencileri de ahşap oyuncak üretimde aktif olarak çalıştı.
Ahşap oyuncak ve model tasarımı projesinin gerçekleşmesinden ve oyuncakların miniklerle buluşacak olmasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden AKUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı şunları ifade etti: “Merkez atölyemizde, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen niteliklere sahip, el sanatları ile özel olarak tasarlanmış ahşap oyuncaklar üretilmektedir. Geniş orman arazilerinin bulunduğu bölgemizde orman ürünleri sektörünün geliştirilmesi ve bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınmasına da katkıda bulunacak olan proje kapsamında Merkez Müdürlüğü bünyesinde görev yapan nitelikli öğretim elemanlarımız ve uzman kadro ile çocukların eğitsel ve beceri gelişimine katkı sağlayabilecek özellikteki ahşap oyuncakların tasarım ve modellemeleri yapılmaktadır. Üretimin sürdürülebilirliğinin arttırılması gerek çocuk sağlığı açısından gerekse sosyo-ekonomik açıdan faydalı olacaktır. Bu projenin yürütülmesi için katkılarını esirgemeyen rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.”
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Öncelikle Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üretilen ahşap oyuncakların Şehit çocukları ve Sevgi Evleri’ndeki çocuklarla buluşacak olmasından çok büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bülent Ecevit Üniversitesi Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen ahşap oyuncakların tasarlanması ve üretilmesi projesi ile Türkiye'de ahşap oyuncak farkındalığını artırmayı, tasarım ve inovasyon yeteneğimizi geliştirmeyi, bu yönde üniversitemizdeki bilgi birikimini artırmayı, ahşap oyuncak tasarım ve üretim uygulamalarını teşvik etmeyi ve oyuncak sanayimize uzun vadede katkıda bulunmayı amaçlamaktayız. Bu çalışmaların yeni açılımlara yol açacağını ve şu anda öngörülemeyen yeni projelerin ortaya çıkmasını da teşvik edeceğini düşünüyorum. Projenin hayata geçirilmesinde destekleriyle yanımızda olan sayın Valimiz Ali Kaban’a, projede yer alan Yüksekokul Müdürümüz Hikmet Yazıcı’ya ve tüm çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
2380