Pass

Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği Çaycuma ilçe müftülüğü tarafından önemsenen sabah namazı buluşması yoğun olarak gençlerin katılımıyla gerçekleşti.

Çevre Köylerden gelen heyetinde katıldığı sabah buluşması Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cami imam hatibi Mustafa Sepet hocanın önderliğinde okunan ilahi ve zikirlerin ardından İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun sabah namazını kıldırmasının ardından sohbet eden ilçe müftüsü Arcaklıoğlu,  Bu haftaki sabah namazı buluşmasında cemaate iffetli olma, edep, haya, emanete sahip çıkma, zinaya yaklaşmama ve uzak durma konularını anlattı. İffetli olmanın her zaman insanoğlunu ömrünün sonuna kadar hep aziz kılacağını belirten Arcaklıoğlu, güzel ahlakın temelini de edep, haya ve iffetli olmanın oluşturduğunu söyledi. İffetli olma ve kalmanın yolunu günahlardan uzak durmaya bağlı olduğunu anlatan Müftü Arcaklıoğlu, günümüzde kutsal aile müessesinin yara almaması ve yuvaların yıkılmaması için her müminin zinadan uzak durması gerektiğini belirtti.

Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, büyük günahlardan olan zinanın; aileleri, toplumları, milletleri ve devletleri yıkan ve insanoğlunun onur ve şerefini ayaklar altına alan çirkin bir olay olduğunu kaydetti.

Arcaklıoğlu, “Aileleri yıkan ve insan iffetini ayaklar altına alan her mümin zinadan uzak durmalı. İffet ve edep her Müslümanın en güzel süsüdür. İffetlerini kayıp edenler belirli bir süre sonra kişiliklerini de kayıp ederler. Onu için yüce dinimiz insan onur ve şerefini ayaklar altına alan dilenciliği yasaklamıştır. Dilenmeyi alışkanlık haline getirenler belirli bir süre sonra insan olmanın onur ve şerefini ayaklar altına alarak izzet ve iffetlerini kayıp ederler” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu, sabah namazı buluşmalarını her hafta bir camide devam edeceklerini, sabah namazı buluşmalarının aynı zamanda toplumsal buluşma ve kenetlenmenin sembolü olduğunu kaydetti. Sohbetin ardından Cemaatle birlikte Kahvaltı yapıldı.

Cami İmamı Mustafa Sepet; “Sabah namazı buluşmamızı Mangırlar Mahallesinde gerçekleştirdik. Bizleri bu güzel vakitte yalnız bırakmayan İlçe Müftümüz Sayın Mahmut Rauf Arcaklıoğlu hocama Murakıbımız Cemalettin Torun Hocama Arif Erikoğlu hocama ve çevre köylerden Programımıza katılan hocalarım ve cemaatlerine çok teşekkür ederim” dedi. 

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2362
23.10.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın