Pass

Çaycuma’da son birkaç yıldır gelir kapısı olan lale soğanı yetiştiricileri için ihtiyaç duyulan soğuk hava deposu Çaycuma Yakademirciler Köyü’nde açıldı.

Açılışa, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Odası Başkanı, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, daire müdürleri ve lale soğanı yetiştiricileri katıldı.

Soğuk hava deposunun sadece lale soğanı için değil, soğan dikildikten sonra başka amaçlar içinde kullanılabileceği söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik üreticilere hayırlı olmasını dilediğinde bulundu.

Çiftçiler için hayırlı bir iş olan soğuk hava deposunun daha da büyümesi gerektiğini ifade eden Vali Ali Kaban; “Gökçebey’inde böyle bir talebi vardı. Onu da karşılıyoruz. Birbirimize zararımız olmaz, ne kadar çok üretirsek o kadar iyi. Soğanın geniş bir piyasası var. Valilik olarak her zaman o destek alınır” diye konuştu. Çaycuma’da Tarım Lisesi’nin açıldığının müjdesini de veren Vali Kaban; “100 dönüm arazi üzerinde bir Tarım Lisesi projesi vardı. Bu proje için Nebioğlu’n da yeni yapılan okulu bulduk. İnşallah o okulun müdürünü atayacağım. Nebioğlu’na yapılan lise bölgemiz için çok önem arz etmektedir. Çocuklarımızın ve bölge insan oraya kayıt yaptırmalarını bekliyorum. Doğal olarak taşımalı olacak. İleride 100 dönümlük bir uygulama bahçesi ile bölgemizde oluşacak tarım ve hayvancılık alanında eğitim merkezi olacak. Bu ayın sonuna kadar kayıt alma işlemi başlıyor. Bölgede tarım ve hayvancılığa meraklı olanların çocuklarının buraya göndermeleri açısından teşvik etmek istiyorum. Yine Çaycuma’da bir “ORGANİZE SERACILIK” projesi var. Bunu da bir senede bitirmemiz lazım. Arkadaşlar güzel bir takvim çıkarmışlar. O takvimle 600 dönümlük Organize Seracılık Bölgesi olacak. Bu yıl ilki gerçekleştirilen tarım fuarı da ilgi gördü. Seneye inşallah devam edecek. Hayvancılık ve özellikle manda yoğurdu konusunda ne yapılması gerekiyorsa yağacağız. İnşallah güzel şeyler olacak” diye konuştu.

Soğuk hava deposunu gezen Vali Kaban ve beraberinkileri üreticilere satın aldıkları soğanları teslim etler. Vali Kaban son olarak deponsun yanında hatıra çamı dikti.

Haber: EKSPRES

 

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3615
18.10.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın