Pass

Din İstismarı, Diyanetin genişlemesi ve Gençlik konularının konuşulduğu Din Şurası Ankara’da yapıldı. Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Din Şûrası’nda alınan kararları raporlaştırdı.

Çaycuma’ya Geldiği günden bu güne Gençlere büyük Önem veren Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu Din şurasında alınan kararları açıkladı.

Konu ile ilgili Açıklama yapan Arcaklıoğlu; “Din İstismarı Hareketi FETÖ/PDY” başlıklı raporda, camilere bağlı gençlik kollarının oluşturulması, Diyanet'in yetki ve sorumluluklarının genişletilmesi gibi ifadeler yer aldı. Diyanet genişlemeli: Diyanet İşleri Başkanlığı, bireylerin din ve inanç özgürlüklerine saygı çerçevesinde hareket etmekte ve dini referanslara dayalı farklı görüş ayrılıklarını rahmet ve genişlik olarak görmektedir. Bununla birlikte dinin istismarı ve suiistimali ile din görünümlü hareketlerin halkın inanç ve duygularını sömürmesinin engellenmesi; muhtemel, din, mezhep ve meşrep çatışmalarının önüne geçilmesi; toplumsal huzur ve birliğin temin edilmesi adına Başkanlık yasal yetki ve sorumlulukları genişletilmeli ve tahkim edilmelidir. Cami gençlik kolları: Camilere bağlı gençlik kolları oluşturulmalı; il ve ilçelerde gençlik rehberi adıyla yeterli kadrolar ihdas edilmeli ve bu rehberler aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ideal bir gençliğin yetiştirilmesinde gerekli desteği vermelidir” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2867
15.10.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın