Pass

Avrupa Zonguldaklılar Derneğinin kardeş derneği olarak Almanya’da faaliyet gösteren Zonguldak Karaelmaslılar Derneği eğitimcileri bir araya getirdi.

Almanya’nın Saarland Eyaletinde faaliyette bulunan Zonguldak Karaelmaslılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği organizasyonda Türk Öğretmenler; Eğitim Ataşesi nezaretinde bir araya geldiler. Sarland’da 2016-2017 eğitim -öğretim yılının başlaması nedeniyle bir araya gelen eğitimciler yıl süresince özellikle Türkçe eğitim konuları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. 

Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Turgut Göğebakan tarafından Vöklingen’deki Karaelmaslılar dernek binasında Başkan Ercan Cincam ve Dernek Başkan Yardımcısı Özgül Arife Bostancı nezaretinde bir araya gelen eğitimciler, öğretim yılını değerlendirdi.

Konsolosluk tarafından organizasyonu yapılan ve Zonguldak Karaelmaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Turgut Göğebakan,“Biliyorsunuz göreve başladığımız ilk zamanlarda bir karar almıştık. Sizlerle birlikte bölgedeki Türkçe dersinin en iyi bir şekilde işlenmesi için tüm imkanları seferber etmek için var gücümüzle çalışacağımızı beyan etmiştik. Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bölgede eğitim gören yavrularımızın Türkçeyi en iyi şekilde öğrenebilmelerini sağlayabilmek için şimdi kolları sıvamanın zamanı gelmiştir. Bizim hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Türkçeyi öğretmek için bir çocuğumuz dahi olsa o Türkçeyi öğretmek için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz. Burada öğretmenlerimiz velilerimiz ve devlet görevlisi olarak bizler sorunları tartışarak hep birlikte çözümler üretmeye çalışacağız. Konun içeriğinde velilerimizin ve öğretmenlerimizin yaptıkları ve yapacakları ve her şeyden önemlisi hayata geçirilecek konuları ele almalıyız. Bizim burada ki en önemli varlığımız çocuklarımız. Buradaki varlığımızı çocuklarımız oluşturmaktadır. Bir sonra ki kuşağı onlar idare edecekler. Dolayısıyla da onlar bizim için bir çok değerlerin önündedir. Onlara eğer Türkçe öğretemiyorsak benim eğitim ataşesi olarak sizlerin de birer eğitimci olarak onlara bir şey veremiyorsak eğitimin bir önemi yoktur. Aslında Almanya’da özellikle Türkçe konusunda eğitimci olarak tam yol alamıyoruz ve sıkıntılı bir eğitim süreci yaşıyoruz. Bizler sizler burada yani Almanya’da çocuklarımıza özellikle de Türkçe eğitime gerekli önemi verirsek geleceğe Türkçesi iyi birer bireyler yetiştirerek gelecek kuşaklar da verilen eğitimlerden yararlanarak iyi birer birey olarak buralarda asla özellikle de Türkçe konusunda sıkıntılar çekmeyeceklerdir“ diye konuştu.

Zonguldak Karaelmaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Cincam ise "Avrupada gittikçe güçlenen ve örgütlenen markalaşmış bir Zonguldaklılar derneğin artık bir Zonguldak ile endeksli dernek olmadığı, yapılan sosyal ve kültürel alanlardaki etkinliklerle göz doldurmaktadır. En çok Karaelmaslının yaşadığı eyalet olan Saarland'ki derneğimiz yılın ödülünü almaya doğru hızla yol almaktadır. Saarbrücken Zeıtung gazetesinin düzenlediği yarışmada çok sayıda derneğin de aralarında bulunduğu etkinlik sonucunda Zonguldak Karaelmaslılar Derneği birinci seçilerek bir ilke imza atmıştır. Bizler yaptığımız gerek sosyal ve gerekse kültürel etkinliklerimiz ile birinci seçilmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bundan sonraki hedefimiz yılın derneği olarak bu kategoride yer almayı hedefliyoruz" dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2087
10.10.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın