Pass

Zonguldak Valiliği OHAL Bürosu, FETÖ terör örgütünün hiyerarşik yapısını ve Batı Karadeniz yapılanmasını açıkladı. 

Zonguldak Valiliği OHAL Bürosu'nca yapılan açıklamada; FETÖ terör örgütünün yapılanmasına dikkat çekildi. Mecliste alınan kararların, meclis üyesi olan örgüt mensuplarınca silsile yolu ile en alt birimlere kadar iletildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Fetullah Gülen liderliğindeki örgütün bilinen yasa dışı örgütlerden çok daha sıkı bir hiyerarşik yapılanması bulunmaktadır. Fetullah Gülen’e doğrudan bağlı; 'Tayin Heyeti, İstişare Kurulu, Mollalar Grubu ve Meclis' olarak adlandırılan birimler ver almakta ve örgüt üst organlar olarak bu birimler tarafından sevk ve idare edilmektedir. Mecliste alınan kararlar, meclis üyesi olan örgüt mensuplarınca silsile yolu ile en alt birimlere kadar iletilmektedir. Bu talimatlar hiyerarşi içerisinde yer alan 'Coğrafi Bölge İmamı, Ülke İmamı, Bölge İmamı, İl İmamı, İlçe İmamı, Ev İmamı, Ser Rehberler, Belletmenler, Öğrenci ve Cemaat Mensupları' tarafından gizliliğe, istihbarata ve sır saklamaya özen gösterilerek koşulsuzca verine getirilmektedir. Ayrıca örgütün mali kaynaklarının ne şekilde kullanılacağını 'Mütevelli Heyeti' belirlemektedir.”

Hiyerarşik yapıda “Kainat İmamı” detayı

FETÖ/PDY örgütünün, 'coğrafi', 'sektörel' ya da 'kurumsal' anlamda, "imam" olarak ifade edilen sorumlulardan oluşan bir çalışma ve hiyerarşik düzene sahip olunduğuna dikkat çekilen açıklamada, “FETÖ/PDY mensuplarınca 'Kainat İmamı' ve 'Mehdi' olarak kabul edilen Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı örgüt; Danışman Kadrosu, Kıta İmamları, Ülke İmamları, Bölge İmamları, İl İmamları, İlçe İmamları, Esnaf İmamları, Semt İmamları, Ev İmamları üzerinden örgütlenmiş ve tabana yayılmıştır. Kıta, ülke, bölge, şehir, ilçe, semt ve ışık evi sorumlularının yanı sıra kamuda (Bakanlıklar ve taşra teşkilatları, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu iktisadi teşebbüsleri) ve özel sektörde (Hukuk büroları, bilişim şirketleri, muhasebe firmaları vb.) faaliyet gösteren kurumların her birinin başına örgüt tarafından 'imam' olarak adlandırılan ilgili kurumların hiyerarşik yapıları dışında sorumlular atanmaktadır” denildi.

'Bölge İmamı' “Bolu”dan yönetmiş
15 Temmuz 2016 akşamı TSK içerisindeki FETÖ/PDY örgütü üyelerince gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY örgütünün Zonguldak’taki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yirminin üzerinde operasyon yapıldığı kaydedildi.

Batı Karadeniz yapılanmasında ise Bolu’nun merkez seçildiği; Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin ise 'bölge imamı' tarafından kontrol edildiğine dikkat çekildi. Hiyerarşi yapıda şu detaylara dikkat çekildi:

“İl içerisindeki yapılanmanın başında İl İmamının bulunduğu, bu kişiye bağlı olarak çalışan bir Mütevelli Heyetinin olduğu ve ilçelerde de aynı şekilde bir yapılanma söz konusu olduğu; İl İmamının üstünde Bölge İmamı bulunduğu ve merkez olarak Bolu ilinin seçildiği, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce illerinin bu merkezden kontrol edildiği; kolej müdürlerinin doğrudan İl İmamına bağlı oldukları; il mütevelli toplantılarının kolejlerde bulunan, üst katlarda özel olarak dizayn edilmiş salonlarda yapıldığı; örgütün üst kadrosundan gelen talimatların bu toplantılarda gündeme alındığı ve 6-7 kişilik küçük gruplar halinde gerçekleştirilen sohbet toplantıları ile en alt örgüt üyesine kadar bu yolla iletildiği; sohbet toplantılarında FETÖ/PDY örgütünün finansmanında kullanılan himmet, kurban parası, öğrenci bursu ve zekat adı altında para toplandığı; bu toplantılarda örgüt propagandası amaçlı Fetullah Gülen’in vaazlarının bulunduğu CD'ler izlettirildiği ve yazmış olduğu kitapların okunduğu, ayrıca Zaman Gazetesi, Sızıntı Dergisi, Aksiyon Dergisi gibi yayın organlarına abone yapıldığı tespit edilmiştir. Örgüt içerisinde katı bir hiyerarşik düzen olduğu, sohbet toplantılarına katılan kişilerin sadece sohbet imamlarını tanıdıkları, sohbet imamlarının sadece ilçe veya il imamlarını tanıdıkları, il imamlarının sadece bölge imamlarını tanıdıkları, bölge imamlarının sadece ülke imamlarını tanıdıkları tespit edilmiş ve hücresel bir yapılanma olduğu ortaya konulmuştur.”

“Bekar kişilerin zorla evlendirildiği bilgileri elde edilmiştir”
OHAL Bürosu'nun 5 nolu açıklamasında ayrıca gizliliğin sağlanması amacıyla kod isimlerin kullanıldığına da dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu sohbet toplantıları imamlarının, başka meslek gruplarında çalışan kişiler olduğu, genellikle Fetullah Gülen Cemaatine ait özel okul, dershane ve yurtlarda çalışan kişiler olduğu, gizliliğe riayet edildiği, bu gizliliği sağlamak amacıyla kod isim ve haberleşmek için 'Kakao Talk, Bylock' vb. programları kullandıkları, 17/25 Aralık sürecinden sonra kullanılan kod isimlerinin deşifre olduğu düşünülerek değiştirildiği tespit edilmiştir. Ayrıca bu toplantılarda toplanan paraların bir kısmının il içerisinde kullanıldığı bir kısmının ise 'Yurtdışı Payı' olarak il imamına teslim edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda özellikle ilimizde bulunan FETÖ/PDY örgütü ile irtibatlı özel eğitim kurumlarında çalışan bekar kişilerin bu özel eğitim kurumu yöneticilerinin talimatlarıyla FETÖ/PDY örgütü içerisinde yer alan kişilerle zorla evlendirilmek istendiği veya evlendirildiği, ayrılmak istendiğinde tehdit ve korkutmayla vazgeçirildikleri hususlarında bilgiler elde edilmiştir” denildi.

"5 milyon liralık yurt binasını üçüncü şahıslara satmışlar"
OHAL Bürosu'nca yapılan açıklamada, şirketlere kayyum ataması sürecinde Zonguldak merkezde bulunan 7 katlı öğrenci yurdu binasının anlaşmalı işlemlerle üçüncü şahıslara satışının yapıldığı tespit edildiği belirtildi.

5 milyon lira değerindeki bina ve arsasına mahkeme kararıyla el konulduğu dikkat çekilen açıklamada, “İlimiz ve ilçelerinde örgütün yapısı önemli oranda deşifre edilmiş, örgütün dinamik yapısı ortaya konularak militanlarının büyük bölümü yakalanmıştır. Batı Karadeniz Bölge İmamı, tarihsel süreç içerisinde eski ve yeni İl İmamları, İl Ablası/Abisi, Kdz. Ereğli, Çaycuma, Devrek, Alaplı ve Gökçebey İlçe İmamları, Mütevelli Heyetleri, Sohbet İmamları, Belletmenler, Ser Rehberler (Bölge Talebe Mesulü) tespit edilmiş ve Ankara, İstanbul, Erzurum, Samsun, Bartın, Hatay, Van, Düzce, Karabük, Antalya, Bolu, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Konya ve Sakarya illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar kapsamında birçoğunun da yakalanması sağlanmıştır. Ayrıca yapılan soruşturmalar kapsamında tespit edilen çevre illerdeki FETÖ/PDY örgütünün yönetici kadrosunda bulunan şüpheli şahısların yakalanması sağlanmıştır. Özellikle öğrenci evlerinde bulunan malzemelerin ve FETÖ/PDY örgütüne ait çok sayıda kitap ve dergilerin depolandığı 4 adet depo ele geçirilmiştir. Ayrıca şirketlere kayyum atanması sürecinde ilimiz merkezinde bulunan bir özel öğrenci yurdunun 7 katlı binasının ve arsasının muvazaalı işlemlerle 3. şahıslara satışının yapıldığının tespit edilmesi üzerine yaklaşık değeri 5 milyon TL olan binaya ve arsasına mahkeme kararına istinaden el konulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Zonguldak il merkezi ve ilçelerinde bulunan 31 özel eğitim kurumu ve yurtlar ile 5 derneğin KHK kapsamında kapatılma işlemlerinin yapıldığı belirtildi. Soruşturmalar kapsamında 367 şüphelinin tutuklandığı, 49 şüphelinin gözaltında olduğu, 49 şüphelinin firar ettiği, 67 şüphelinin adli kontrol yöntemiyle serbest bırakıldığı kaydedildi. 453 şüphelinin meslekten uzaklaştırıldığı, 396 şüphelinin de meslekten ihraç edildiği açıklandı.

Haber: İHA

 


Haber Okunma Sayısı : 3773
05.10.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın