Pass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Teşkilatı CHP’nin 93. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı önüne çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.

Törene, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP Perşembe Belde Başkanı İsmail Hakkı Durdu, CHP Çaycuma Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çakır ve partililer katıldı.

Saygı Duru ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Akyol, Bugün burada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün9 Eylül 1923’de kurduğu Cumhuriyet Halk Partimizin 93.Kuruluş yıl dönümü nedeniyle toplandıklarını ifade ederek, “ Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Anadolu aydınlanma devriminin sönmeyecek meşalesi Kurucu ve ebedi lider Mustafa Kemal Atatürk’ün, benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir diyerek, önemini vurguladığı partimizin 9.kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Bizler geçmişimizi unutmadan geleceğimizin yenilikçi aydınlanma ışığında devraldığımız bu bayrak ile 93 yıldır partimiz adına çeşitli görevlerde bulunan partililerimizin ölenlerine rahmet, hayatta olanlarına sağlık diliyoruz. Bu gün aynı zamanda 9 Eylül 1922 İzmir’in kuruluş günüdür. Çok zor meşakkatli ülke şartlarına rağmen partimizi bu günlere taşıyan herkese sonsuz teşekkür ederiz. Aldığımız bu kutsal ve anlamlı çok büyük sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluk doğrultusunda görevlerimizi yerine getirerek partimizi iktidar yapmak için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz” dedi.

Milletvekili Şerafettin Turpçu, Umuyoruz partimizin iktidara gelmeden, Türkiye’nin yaşadığı çok kötü olayları ve süreçleri atlatması mümkün değil diyerek, “ Neresinden başlasak, tabi kurtuluş savaşına giden yoldan, köydeki padişah imparatorluğunun yıkılması, son olarak Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ta Samsuna çıkması ve ondan sonraki kurtuluş savaşı hazırlıkları ve kurtuluş savaşının başarıyla tamamlanması ardından cumhuriyetin kurulması. Bu süreçlerde Atatürk devrimlerinin gerçekleşmesi, Laikliğin anayasaya girmesi. Kalkınma devrimleri, köy endüstrileri, ikinci dünya savaşı, ikinci dünya savaşından sonra çok partili döneme geçiş. Erken mi oldu geç mi oldu o halen tartışılıyor. Ve ondan sonra sağ partililerin Türkiye getirdiği süreçler. Daha sonra 15 yıldır yaşadığımız belalar. Bugün Suriye’deki bataklık, bizleri nereye çekecek, o bataklık kuruyacak mıyız yoksa bizlerde o bataklıkta kaybolacak mıyız? Bunlar ancak Atatürkçü düşünce, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleriyle hayata geçer. Maalesef 15 Temmuz süreci içerisinde, emperyalist güçlerin Türkiye’yi tamamen çökertmeyle ilgili darbe girişimleri sonrasında kısa sürede ülkeyi yönetenler akıllarını başlarına aldılar. Hatta dediler ki, “bir musibeti bin nasihat tan iyidir.” Ama onları da görüyoruz ki, nasihat, musibeti, pek anlamış değiller. Bu duruma neden geldi ülkemiz? Bu karanlık süreci neden yaşıyoruz? Elbette ki Cumhuriyet Halk Partisi daha cumhuriyet kurulmadan önce kurulması, ondan önceki süreçler onlardan uzaklaşmayla ilgili. Orta çağda kalmış düşüncelerin bu yıllarda Türkiye’de ve orta doğuda hayata geçirilmesiyle ilgili bu yanlış adımlar devam ediyor. Bu yanlış adımları engellemek için önce Cumhuriyet halk Partisi’nin çok daha fazla güçlendirerek iktidar adayı yapmamız lazım” diye konuştu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3366
09.09.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın