Pass

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından büyük önem arz eden 4-6 yaş kurslara kayıtlar başladı. Çaycuma ilçe Müftülüğü tarafından Kayıtların başladığını belirten Arcaklıoğlu; “ İrtibat için size en yakın 4- 6 yaş Kuran Kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimize başvurabilirsiniz. Çocuğunuzun Dini ve Manevi Değerlerini doğru kaynaklarından yaşına uygun öğretim metotları ve tecrübeli öğreticilerimizin rehberliğinde öğrenmesini istiyorsanız, Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Nebevinin Nurlu ikliminde örnek bireyler olarak yetişmelerini arzu ediyorsanız Birçok dini, sosyal, kültürel ve eğitici etkinliklerle çocuğunuzun bireysel ve sosyal açıdan gelişimini arzu ediyorsanız. Anayasal görevi Toplumu " Din Konusunda Aydınlatmak " olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği mevzuat ve öğretim müfredatı doğrultusunda çocuğunuzun 4-6 yaş grubu Kuran Kursuna katılmasını istiyorsanız, O zaman, Çaycuma Müftülüğümüze bağlı " 4 -6 yaş grubu Dini Değerler Kur'an Kurslarımıza " çocuklarınızı güvenerek ve içiniz rahat ederek kayıt yaptırabilirsiniz. Biz sevgi ve merhamet, saygı, adalet gibi kavramlardan bahsediyoruz ve bu konularda çocuklarımızı eğitiyoruz ”diyen,  Müftü Arcaklıoğlu, “Çocuklarımızın kendi seviyesine uygun olarak, Allah ve Peygambere sevgiyi, Kur’an-ı Kerim’i içerik ve şekil olarak tanımaları önem arz etmektedir, Çocuklarını bu kurslara gönderen ebeveynlerini yürekten kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum.

İlçemizde Kur’an Kursları ve din eğitimi hizmetlerine fevkalade önem verildiğini belirten İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu; “ İlçemiz merkez mahallelerinde, köylerimizde ve beldelerimizde resmi olarak açılan Kur’an Kurslarımızda müftülüğümüz tarafından görevlendirilen bayan hocalarımızla bayanlarımız kurslarına devam ediyorlar. Bu şekilde bayanlarımıza Kur’an öğretmek, din eğitimi vermek, dini bilgi ve şuuru aşılamak müftülük olarak önemli bir hizmet yapıyoruz, Allah’ın izniyle daha da yapacağız.

İhtiyacı olan köylerimizde, beldelerimizde yeni Kur’an Kursları açmayı da düşünüyoruz. Bizim hedefimiz her evde, her ailede bir Kur’an-ı Kerim bulunsun ve her aileden en azından bir kişi Kur’an okumayı öğrensin, evlerimiz, hanelerimiz Kur’an’ın nuruyla nurlansın. Hedefimiz budur ve imkânlar nispetinde bütün köylerimizde Kur’an Kursları açmak ve din eğitimlerini yaygınlaştırmak düşüncesindeyiz. Ecdadımız da Kur’an okumaya büyük önem vermişlerdir, bizde ecdadımızın izinden gitmeyi düşünerek Kur’an okumayı, din eğitimlerini daha yaygın hale getirmeyi istiyoruz. Cenab-ı Allah bu hayırlı hizmetlerimizde maddi ve manevi bizleri muzaffer eylesin.

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda 4-6 yaş grubuna hitaben Kur’an eğitimi vermek üzere Kursların açıldığını ifade eden Müftü Arcaklıoğlu; “Önümüzde ki yılda inşallah müftülük olarak bu 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an Kurslarımızı değişik mahallelerdeki okullarda sayıyı da artırmak suretiyle çok ciddi bir şekilde din eğitimi vereceğiz.4-6 Yaş Çaycuma’mızın Geleceğidir ”dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3155
06.09.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın