Pass

Zonguldak Valiliği, Çaycuma Kalaycıoğlu köyünde yapımı planlanan 50 bin tavukluk etlik piliç yetiştirme tesisi projesinin ÇED raporunun olumlu olduğunu açıkladı. 

Zonguldak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçenin Kalaycıoğlu köyünde yapılması planlanan tavuk çiftliğiyle ilişkili bakanlıkça olumlu ÇED raporu verildiği açıklandı. Açıklamanın; kamuoyunda çıkan haberler üzerine yapıldığı belirtilirken, tesise ilişkin imarla ilgili yetkinin İl Genel Meclisi’nde olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Çaycuma İlçesi Kalaycıoğlu Köyünde Ahmet Kartal tarafından yapımı planlanan 50.000 Tavukluk Etlik Piliç Yetiştirme Tesisi Projesi için 10.08.2015 tarihinde ÇED başvurusu yapılmıştır. Bu konuda karar yetkisi Yönetmelik gereğince Sayın Valimizde olmasına rağmen, daha detaylı değerlendirme yapılması gerektiği düşüncesiyle evrak 2.10.2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir. Bu kere adı geçen şahıs tarafından 05.10.2015 tarihinde 85.000 tavukluk olarak yenilenen başvuru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapılmıştır. Halkın katılımı toplantısının yeri ve saati, ilgili Resmi Kurumlarla yerel gazetelerde ilan edilmiş ve 05.11.2015 tarihinde Köy Camii altında icra edilmiştir. Burada yapılan itirazlar ilgili Bakanlık tarafından değerlendirilmiştir. İlgili kurumlardan alınan görüşlerin de olumlu olması üzerine; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21.04.2016 tarihinde olumlu ÇED kararı verilmiştir. Bu projenin imar işlemleri ise, ilgili kanunlar gereğince İl Özel İdaresi tarafından yürütülmekte olup; burada da ilgili kurum görüşleri alınmış olup, yetki tümüyle İl Genel Meclisinde olmakla imar kararı Genel Meclisten çıkacaktır. Yukarıda izah olunduğu üzere ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işlemleri yürütülen bir konu olup, imarla ilgili yetki ise İl Genel Meclisindedir. Yerel basında çıkan haberler üzerine bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3162
01.09.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın