Pass

Çaycuma Saadet Partisi (SP)İlçe Başkanı Burak Erol,  yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çaycuma Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Özmekik’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu

İlçe Başkanı Erol, ziyarete kurumun işleyişi hakkında bilgi alarak, “Müdürümüz Özmekik’i yeni görevinde başarılar dileyerek hayırlı olsun temennisinde bulunmak istedik. Hem kurum hakkında bilgi almak hem de görevi için başarı dileklerini iletmek üzere bir araya geldik. Çocuk Esirgeme Kurumu ile Çocuk esirgeme Yurtları arasında farklar var. Bunları da merak ediyoruz” dedi.

Ziyaretten dolayı Saadet Partisi Teşkilatına teşekkür eden Müdür Özmekik; “Çocuk esirgeme Kurumunun tarihi Kurtuluş Savaşı’na dayanmaktadır. Savaşta gazi ve şehitlerin çocuklarına bakmak ve onları hayata hazırlamak için Karabekir Paşa bu çocukları ‘Gürbüzlerin Çocukları’(Gürbüzlerin Ordusu) olarak adlandırmış.

Bunların 15 yaşında savaşa katıldıkları, mermi ve cephane ürettikleri konuşuluyor. Bu kurumlar eskiden şehit ve gazi çocuklarına bakarken 1960-1970’li yıllarda fakir ve yetim çocuklara bakım sağlayan kurumlar haline geldi. Mevcut iktidar döneminde devlet anlayışının tavan yaptığı dönemde bu kurumlar artık sosyal devlet anlayışının en iyi icra edildiği kurumlar haline geldi. Eskiden dışarıdan bağış alınırken, şimdi bu kurumlar Aile ve Sosyal Bakanlığı’na bağlı zengin kurumlar haline geldi. Artık para maddiyat çocuklarımızı için yeterli olmuyor. Bazen sırtlarına bir şefkat elinin uzanması gerekiyor. Anne, babasının terk ettiği, ilgi ve sevgiden yoksun, travma geçirmiş, sokak çocukları kültürü ile bir arada bulunmuş çocuklarda özgüven eksikliği oluyor. Biz bu çocuklarımızı hayata hazırlama, sportif faaliyetler ile topluma ait olduklarını hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Burada 28 kayıtlı çocuğumuz var. 13-18 yaş arası grubuna hizmet veriyoruz. Dairelerimizi Yavuz, Fatih, Kanuni ve Atatürk diye adlandırdık. Bu bölgede tekiz. Burada kalan çocuklarımız Karadeniz Ereğli, Alaplı, Devrek, Kozlu ilçelerinden de gelmektedir. Karadeniz Ereğli ilçesinde Kız Yetiştirme Yurdu bulunmaktadır.  Çocuklarımız üniversiteyi okur ise 25 yaşında devlet zırhı sona eriyor. Okumayanlar 20 yaşına kadar koruma altında kalıyor” diye konuştu.

Saadet Partisi olarak Özmekik’e başarılar dileyen İlçe Başkanı Burak Erol; “Ülkemiz üzerinde hiçbir parti ayrımı yapmaksızın birlik ve beraberliğimizi bozmak için büyük bir organizasyon mevcut. Bu birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu güçler bizlerden bir çakıl taşı bile koparamayacaklar. Bu zorlu süreçte milletimizin siyaset kurumuna olan güveni zedelenmişti. Bu dönemde siyasetçilerin birlik ve beraberlik görüntüsü vermesi güven oluşturmuştur. Biz ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor diye siyasi faaliyetlerimize ara vermeyeceğiz” diye konuştu.  Erol, ilerleyen günlerde kurumu ziyaretlerine devam edeceklerini ifade etti.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3050
31.08.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın