Pass

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesi tartışmalarına karşı bir açıklama yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, TTK’nın özelleştirilmesi girişimlerine her şart altında karşı çıkacaklarını belirterek “Genel Maden İşçileri Sendikası, tüm maden işçileri ve MTA işçileri ile tek yürek, tek ses bir kaya gibi dimdik ayakta mücadeleye hazırdır” dedi. 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına, açıklama yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK konusunda özelleştirme İdaresinde yetkililerle görüştüklerini ve TTK’nın özelleştirilmesi konusunda bir çalışma yapılmadığı cevabını aldıklarını söyledi. Özelleştirme konusunda bir adım atılırsa, başta maden ve MTA işçileri olmak üzere tüm dostlarımızla tek yürek ve tek ses olarak her şart altında mücadele edeceklerini ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Her şeyden önce, son günlerde yaşanan terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör asla birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Torba Yasa Tasarısı görüşmeleri devam ederken gündeme gelen TTK’nın özelleştirilmesi tartışmalarına karşı Yönetim Kurulu olarak basın açıklaması yapmış ve tepkimizi ortaya koymuştuk. TBMM’de görüşmeler sürerken, söz konusu yasa maddesi geri çekildi. Böylece Özelleştirme İdaresi’nin, özelleştirme kapsamı dışındaki devlet kurumlarının bazı varlıklarını satması imkanı ortadan kalktı. Özelleştirme kapsamı içinde bulunan TTK açısından değişen yasal bir durum yoktur. Ancak, daha önce gündeme gelen, Özelleştirme İdaresi tarafından Karadon Müessesesinin envanterinin istenmesi ile başlayan tartışma ve endişeler devam etmektedir. Yasal olarak, özelleştirme süreci açık olan TTK’nın bu durumu siyaseten de tartışmalara neden olmaktadır. Herkes, farklı yorumlar getirebilmektedir. Duyumlar üzerine konuşabilmektedir.

Biz GMİS Yönetim Kurulu olarak 11-12 Ağustos ve 15-16 Ağustos 2016 tarihlerinde Zonguldak iktidar partisi milletvekilleri ile birlikte Özelleştirme İdaresine gittik ve ilgililer ile görüştük. Bize, TTK’nın özelleştirilmesi konusunda bir çalışma yapılmadığı açıklıkla ifade edildi. Biz kendi önerilerimizi anlattık.

Özelleştirme konusunda bir adım atılırsa, başta maden ve MTA işçileri olmak üzere tüm dostlarımızla tek yürek ve tek ses olarak her şart altında mücadele edeceğimizi net olarak ifade ettik. Bu sürecin maden işçilerini ve Zonguldak halkını gerdiğini önemle vurguladık. Çözümün işçi açıklarını gidermek olduğunu anlattık. Siyasi iktidarın bu konu da adım atmasını istedik. Genel Maden İşçileri Sendikası, tüm maden işçileri ve MTA işçileri ile tek yürek, tek ses bir kaya gibi dimdik ayakta mücadeleye hazırdır.

Bir kez daha buradan tekrarlıyoruz, sorumlu olan siyasi iktidardır. TTK özeleştirme kapsamından çıkartılmalı, işçi açıkları derhal giderilmeli, başta demir-çelik sektörü olmak üzere ülkemiz sanayisinin güvencesi olarak tam kapasite çalışır hale getirilmelidir.”

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3759
20.08.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın