Pass

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitim, araştırma ve sağlık uygulamaları ile topluma hizmet amacıyla kurulduktan sonraki faaliyetleri hayata geçiriyor.

Merkez obezite ve diyabet hastalıklarına yönelik kamuya bağlı kurulan ilk araştırma ve uygulama merkezinin çalışmalarına alt yapı oluşturacak nitelikte planlanan ve BEÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü birimince desteklenen “Zonguldak Genelinde Diabetes Mellitus ve Risk Faktörlerinin Belirlenmesi” adlı projede bütün hazırlıklar sonrası taramalara başlandı. 

Proje kapsamında diyabet açısından risk oluşturan bozulmuş açlık glisemisi, bozulmuş glikoz toleransı ve obezite gibi faktörler tespit edilecek. Proje Zonguldak genelinin diyabet haritasını çıkaracak önemli bir epidemiyolojik araştırma projesi olarak nitelendiriliyor. Yaklaşık iki yıllık sürede gerekli protokoller, izinler ve gerekli hazırlıklar yapılmasının ardından Aile Sağlığı Merkezlerinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden cinsiyet ve yaş gruplarına göre çağrılacak bireyler tespit edilerek ilk taramaya Kozlu ilçesinden başlandı. Kozlu Merkez Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimleri ve çalışanlarının da katkılarıyla ilk tarama yapıldı. Hastalık ve ilaç bilgileri alınarak muayeneleri sonrası kan ve idrar tahlili ile şeker yükleme testleri yapıldı.

Projenin yürütücüsü ve aynı zamanda Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Merkezimizin alt yapı çalışmaları kapsamında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in katkılarıyla bir projemizi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Zonguldak genelinde yaklaşık 3500 kişiye ulaşmayı hedefleyen tarama projemizde il genelinde diyabet ve risk faktörlerini tespit etmeyi amaçladık. Bu çerçevede projenin saha uygulamasına Kozlu Merkez Aile Sağlığı Merkezinde başladık. Çağımızın epidemisi haline gelen “Obezite ve diyabet” ile ulusal ve uluslararası ölçekte mücadele eylem planları oluşturulmuştur. Bölgemiz nüfusunun obezite (% 27-41) ve diyabet oranı (%12-13) yüksektir. Merkezimiz tüm yönüyle faaliyetlerine başladığında bu yaygın hastalıklarla ilgili eğitim ve araştırmalar yapabilecek, bireysel ve toplumsal mücadele ve uygulama mekanizmaları üretecek donanımlı bir merkez olması sağlanacaktır. Merkez binasında beslenme durumu, egzersiz ve performans durumu, vücut antropometrik ve vital ölçümler yapılacaktır. Merkez binasında 22 adet uygulama ve araştırma odası, yedi adet idari yönetim odası, personel odaları, bir adet seminer odası, teknik alanlar, kantin, güvenlik, danışma mahalleri, bir adet yemekhane, bir adet röntgen odası, bir adet sonografi odası, bir adet genel laboratuvar, örnek-numune alma odaları, bay/bayan şadırvan ve mescit mahalleri hizmete hazır hale getirilmiştir. Merkezin kurulmasında emeği geçenlere, projelerde desteği ve katkıları bulunanlara şükranlarımı sunuyorum.”

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2618
18.08.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın