Pass

Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Bülent Ecevit Üniversitesi’ne Mart ve Mayıs aylarında yaptığı ziyaretlerin ardından Kurumsal Değerlendirme Raporunu BEÜ ile paylaştı. 

Yükseköğretim kurumlarının değerlendirmesi alanında Avrupa’nın en prestijli programı olan IEP, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)’nın bağımsız bir üyelik olan ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Birliği (ENQA)’nın tam üyesi. Şu ana kadar 45 ülkede yaklaşık 400 değerlendirme yapan IEP’in Türkiye’de değerlendirdiği üniversite sayısı ise 16. Bilindiği üzere Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 2015 yılının Kasım ayından beri kurumsal değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında IEP’e bağlı yükseköğretim uzmanlarından oluşan heyet 21-22 Mart 2016 ve 30 Mayıs - 1 Haziran 2016 tarihlerinde BEÜ’yü iki kez ziyaret etmişti.

IEP’in BEÜ’yle paylaştığı rapor taslağının BEÜ’nün eğitim, topluma hizmet, sunulan tüm hizmetlerde kalite güvencesi ve bilimsel araştırma gibi alanlardaki çalışmalarıyla ilgili övgü dolu ifadeler yer aldı. BEÜ’nün özellikle son beş yılda öğrenci, öğretim üyesi, bölüm ve program sayılarında önemli artışlar kaydedilirken kalite güvencesinin öncelikler arasında ilk sıralarda yer aldığına, kalite kavramının BEÜ’de günlük yaşamın bir parçası haline geldiğine ve büyümenin sadece niceliksel değil, nitelikli ve kaliteli bir büyüme olduğuna ve ayrıca bölgesel ve ulusal ihtiyaçlar dikkate alınarak gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Raporda BEÜ’nün sunduğu sosyal ve bilimsel hizmetlerle sadece Zonguldak ilinin değil, daha çok kömür üretimi ve küçük sanayi kuruluşlarına bağımlı bölge ekonomisini de canlandırdığı ve bölgeden göçü yavaşlattığı vurgulandı. BEÜ’nün sadece yükseköğretim hizmeti değil, topluma pek çok yönden katkı sunan önemli bir kurum olduğuna dikkat çekilen raporda bu amaçla BEÜ’nün tüm hizmetlerinin kalitesini geliştirdiği, altyapılarını yenilediği, araştırmayı teşvik ettiği ve uluslararasılaşma alanında önemli adımlar attığı ifade edildi.

Topluma hizmet alanında, BEÜ kampüslerinin 7/24 hizmet vermesi ve halka açık olması, düzenlenen etkinliklerle ilimizin sosyal ve kültürel hayatındaki önemli eksiklikleri gidermesi ve Zonguldak’ı daha yaşanılabilir hale getirmesi, sağlık alanında yapılan dev yatırımlarla bölge halkına yüksek kalitede sağlık hizmeti sunulmasından raporda övgüyle bahsedildi.

Araştırma ve eğitim alanında, BEÜ’nün temel araştırma alanlarını toplum ve küresel ihtiyaçlar doğrultusunda, moleküler biyoloji ve genetik temelli obezite ve diyabet, malzeme ve nanoteknoloji ve çevre olarak belirlemiş olması, tüm birimlerin son teknoloji ürünü donanımlara ve laboratuarlara sahip olması takdir edildi. Ayrıca, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Türkiye’de alanındaki en donanımlı ve gelişmiş merkezler arasında yer alan örnek bir birim olduğu, öğretim üyelerine sunulan araştırma desteklerinin araştırmacılar için oldukça teşvik edici ve yararlı olduğu da raporda yer aldı.

Ayrıca, öğrenci merkezli bir üniversite olan BEÜ’de öğrencilerin huzurlu ve konforlu kampüslerde eğitim almaktan ve BEÜ ailesinin bir üyesi olmaktan memnun oldukları, tüm bölüm ve birimlerde karar alma süreçlerine katılabildikleri, akademik personele kolayca ulaşabildikleri ve öğrencilerin düşünce ve önerilerine değer verildiği özellikle vurgulandı.

Raporda IEP tarafından sunulan başlıca önerilerin ise kalite güvencesi alanında yapılan ve yapılması planlanan pek çok çalışmanın üniversite bünyesinde ayrı bir kalite ofisince koordine edilmesi ve burada kalite uzmanlarının istihdam edilmesi, BEÜ’nün her geçen gün genişleyen uluslararası işbirlikleri ağına kalite güvencesi konusunda tecrübe paylaşımı odaklı partnerlerin eklenmesi ve Kariyer Merkezi’nin hizmet alanlarının genişletilerek mezunlara kendi işlerini kurma konusunda destek sağlanması olduğu görüldü.

Rapor taslağı ile ilgili bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer “Bilindiği üzere Bülent Ecevit Üniversitesi 2010 yılından beri eğitim kalitesi, topluma hizmet, araştırma ve uluslararasılaşma gibi alanlarda yoğun çalışmalar yürütmekte ve dev yatırımlar yapmaktadır. Bugün bu çalışmaların meyvelerini almanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Altı yıldan kısa bir sürede BEÜ, bölgenin ve ülkenin önde gelen üniversiteleri arasında önemli bir yer edinmenin yanında uluslararasılaşma alanında da dev adımlar attı. Bu başarılarımızın Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı’nın raporuna yansıdığını görmek bizi mutlu etti. Rapor, üniversitemizi kalite odaklı yönettiğimiz ve büyüttüğümüzün de artık uluslararası bir tescilidir. Hedefimiz, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin büyümesi ve hizmet alanlarını genişletmesini aynı kararlılıkla kalite güvencesinden ödün vermeden devam ettirmektir. Yakın gelecekte akredite olan program ve araştırma merkezi sayısında önemli artışlar kaydedilecektir. Ayrıca IEP kapsamında 2017 yılının Temmuz ayında ilerleme raporunu sunmayı ve aynı yılın Ağustos ayında takip değerlendirmesine başvurarak kurumsal değerlendirme sürecine devam etmeyi de planlamaktayız. Büyük çaba ve özveri gerektiren bu değerlendirme sürecinde emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve başta Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber. EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2334
15.08.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın