Pass

Çaycuma’da “Demokrasi Nöbetleri’nin finali binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları ile nöbete katılan mehteran takımı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Final programına,  AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, TSO Meclis Başkanı Erdoğan Güney,  AK Parti  İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İlçe Müftüsü Mahmut  Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Burak Erol, Ziraat Odası Başkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Eğitim Birsen Çaycuma Temsilcisi Ersoy Salman, Memur Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Diva Sen İlçe Temsilcisi Yusuf Bayhan, daire müdürleri, muhtarlar ,çok sayıda esnaf ve işadamı katıldı.

Nihat Kantarcı Caddesi boyunca mehteran takımı eşliğinde Cumhuriyet meydanına kadar yürüyen protokol ve vatandaşlar dev Türk bayrağı taşıdı.

Okunan şiirler, ilahiler ve ezandan sonra söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ‘’Hiçbir şartta ve hiçbir şekilde Türk ordusunun silahının namlusu Türk Milletine çevrilemez. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Darbe girişimi sonrası Çaycuma’ya üçüncü kez geldiğini Çaycuma her zamankinden daha Kalabalık, daha diri ve dik duruş sergilemiştir diyerek Başta Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli olmak üzere Tüm Çaycuma halkına şükranlarımı sunuyorum. “FETÖ darbe girişiminde “15 Temmuz gecesi Türkiye’de çok kritik anlar yaşandı. Türk halkı hemen hemen bütün kesimleriyle alanlara çıktı, demokrasiyi sahiplendi. Pek çok belde de şehirde, ilçede bu tür gösterilerde şehitler verilirken, yaralılar olurken Zonguldak’ımızda kimsenin burnunun kanamaması çok sevindiricidir. Zonguldak hem bir duruş ortaya koymuştur. “Maalesef 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına ve Türk Milletinin birliğine dönük büyük bir suikast gerçekleştirilmiştir. Ben sözlerimin başında bu kalkışma ve darbe girişimini lanetliyorum. Şehit olan polislerimize, askerlerimize ve vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. ‘’Hiçbir şartta ve hiçbir şekilde Türk ordusunun silahının namlusu Türk Milletine çevrilemez. Bunu bir ihanet olarak kabul ederiz. Ben inanıyorum ki bu kalkışmayı yapanlar, failleri en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Seçimle işbaşına gelmiş bir iktidarı, sandık dışı yöntemlerle hem de kanlı bir şekilde görevden uzaklaştırmak hiçbir şartta kabul edilemez. Kendi vatandaşına kendi polisine ve kendi silah arkadaşlarına ateş açmak, bir cinnet ve çıldırmışlık halidir. Türk milleti ve Türk tarihi açısından 15 Temmuz akşamı maalesef kara bir lekedir. ‘’Milli iradenin tecelligahı olan Meclise yapılan saldırı aslında topyekûn millete yapılmış gibidir. Türk milletinin sağduyusu, demokrasiye bağlılığı ve cesareti bu kalkışmanın bastırılmasındaki en önemli etkendir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, göstermiştir ki hiçbir dayatma Türk Milletine diz çöktüremez. Anlaşılmaktadır ki Türk Milleti, Türkiye Ortadoğu bataklığına çekilmek, demokratik dünyadan uzaklaştırılmak istenmektedir” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise darbeye kalkıştıkları ilk günü değerlendirirken heyecan, korku ve endişeyi aynı anda yaşadığını ifade ederek Başkomutanın talimatı ile meydanların bir anda nasıl dolduğunu anlattı. Tosun;  “Bu gün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de birlik ve beraberliktir. Benim her fırsatta ifade etmeye çalıştığım, “Biriz, beraberiz, kardeşiz” sözleri bu gün çok anlamlı hale gelmiştir. Akif’in ifadesiyle “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ sözleri 15 Temmuz’daki birlikteliğin önemini de açıkça göstermektedir. Bu kalkışma başta milletimizin duruşu ve Peygamber Ocağı adını verdiğimiz Silahlı Kuvvetlerimizdeki aklıselim, sağduyulu ve demokrasiye bağlı askerlerimizin ve Türk halkının başarısıdır” dedi.

Çaycuma’nın demokrasiye sahiplendiğinin altını çizen Çaycuma Kaymakam Serkan Keçeli; “15 Temmuz gecesi Çaycuma’mızda çok kritik anlar yaşandı. Çaycuma halkı hemen hemen bütün kesimleriyle alanlara çıktı, demokrasiyi sahiplendi. Çaycuma hem bir duruş ortaya koymuş, hem direniş göstermiş. Hem çok önemli bir iş başarmıştır. Bu hepimizin sağduyusuyla gerçekleşmiştir. Ben başta sağduyu hemşerilerimize, emniyet güçlerimize Siyasi Partilerimize, sivil toplum kuruluşları ve Odalarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Çaycuma Başarmıştır. Bugün ihtiyacımız olan birlikteliğimizdir, saflarımızı sıklaştırmaktır. Ve bundan dersler çıkarmaktır” dedi.

Kaymakam Keçeli, darbe girişimi sırasında yaralan 3 kişiye plaket takdim etti. Çaycuma’da günlerdir çeşitli etkinliklerle devam eden Demokrasi Nöbetleri, muhteşem bir final ile sonlandırılmış oldu. 

Haber. EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3007
07.08.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın