Pass

Yaklaşık 17 yıl önce Zonguldak’ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer, mezarı başında anıldı. 

6 Ağustos 1999 yılında Zonguldak’ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu köyündeki mezarı başında yapılan etkinlikle anıldı. Kabri başında düzenlenen anma programına, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS’e bağlı şubelerin yöneticileri ve temsilcileri, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı Niyazi Işık, maden işçileri ve Denizer’in dost ve akrabaları katıldı.

Denizer’in mezarı başında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci şunları söyledi.
“Rahmetli Genel Başkanımız ve Türk-İş Genel Sekreteri, değerli büyüğümüz, ağabeyimiz, sadece bizlerin değil, ülkemiz ve dünya emek sınıfının önder olarak kabul ettiği, madencilerin gururu Şemsi Denizer’i rahmetle ve şükranla anıyoruz.Değerli Genel Başkanımız aramızdan ayrılalı 17 yıl oldu.

Biz Genel Maden İş camiası ve madenciler olarak onu hiç unutmadık, unutturmadık ve unutturmayacağız. Emek mücadelesi verirken ne zaman zora düştüysek onun söylemlerini ve uygulamalarını kendimize rehber edindik. Her mücadelemizde yol göstericimiz ve ışığımız oldu.”

“Halkımız demokrasiye sahip çıktı”
Ülkenin 15 Temmuz 2016 günü Emperyalizmin ve onun yerli uşaklarının el birliği ile topyekün bir saldırıya uğradığını başta halkımız ve demokrasi güçleri sokağa çıkarak bu emperyalist saldırıya geçit vermediğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Ülkemiz 15 Temmuz günü Emperyalizmin ve onun yerli uşaklarının el birliği ile topyekün bir saldırıya uğradı. Bir darbe teşebbüsü yaşadı. Fakat başta halkımız ve demokrasi güçleri sokağa çıkarak bu emperyalist saldırıya geçit vermedi ve demokrasiye sahip çıktı.Tıpkı bu olayda olduğu gibi, bundan 17 yıl önce de emperyalist güçler ülkemiz bağımsızlığının temel taşlarına egemen olmak için önlerinde en büyük engel gördükleri, emek dünyasının önderine, yerli işbirlikçileri ile birlikte bir suikast düzenlediler ve önderimiz şehit ettiler. Evet, önderimizi şehit ettiler ama onun fikirlerini yok edemediler, yükselttiği emek bayrağını yere indiremediler ve indiremeyecekler. Maden işçisi 15 Temmuz saldırısına karşı “maden işçisi demokrasi bekçisi” şiarı ile saldırının ilk saatlerinden itibaren halk ile bütünleşerek, madenci fenerinin ışığında demokrasi mücadelesinde önder olmaya devam etmiştir. Değerli büyüğümüz, Genel Başkan olarak ben ve yönetim kurulumuz her şart altında senden emanet aldığımız emek ve demokrasi mücadelesini her şart altında sürdüreceğiz. Başta 15 Temmuz saldırısında tanklara göğüs gerek şehit düşen Demokrasi şehitlerine, terörle mücadele şehitlerimize, bugüne kadar meydana gelen iş kazalarında yaşamını yitiren başta madenciler olmak üzere iş kazası şehitlerine ve önderimiz rahmetli Genel Başkanımıza rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin ardından Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanı Niyazi Işık’da Denizer’in sendikal mücadelesi ve onun döneminde yaşananlar ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi benzerliğine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Anma töreninde Kur-an ve duaların okunmasının ardından Denizer’in kabrine kırmızı karanfiller bırakıldı ve gül suyu döküldü.

Haber. İHA

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2100
07.08.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın