Pass

Çanakkale Müzesi ve fotoğraf sergisi, Anadolu yolculuğuna Zonguldak’tan devam ediyor. 

Çanakkale Savaşları’nı, her yaştan insana heyecan duydurarak öğretmek üzere hazırlanan “Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi”nin Türkiye turunda Zonguldak durağı, “Esas67 Burda Alışveriş Merkezi” oldu.

Ajans 2023 ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından oluşturulan müzede, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek malzemeler, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale’yi yansıtan yapılarla ilgili maketler ve 101 yıl öncesinin fotoğrafları, Çanakkale müzikleri eşliğinde sergileniyor.

Çanakkale Savaşı’nı, canlı tanıkları anlatacak
Sergilendiği her yerde büyük ilgi gösterilen müze, ziyaretçilerine uzman rehberlerin anlatımlarıyla Çanakkale Mücadelesini adeta yeniden yaşatıyor. Ziyaretçiler, savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler ve kişisel eşyalardan oluşan yüzlerce objeyi görme fırsatı buluyor.
Ayrıca Çanakkale Savaşı’na ait gerçek fotoğrafların sergilendiği müze, meraklılarını tarihin dönüm noktasına bir daha unutamayacakları bir yolculuğa çıkarıyor.

“Her objenin ziyaretçilerine bir mesajı var”
Müze ve fotoğraf sergisiyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Müzede her yaştan insanın ilgisini çekecek bir bölüm mutlaka bulunuyor. Yetişkinler gerçek malzemelerin sessiz çığlığına kulak verirken, Çocuklar ve gençler özellikle dönemi yansıtan maketlere, oyunlara ve Çanakkale kahramanlarını sevdirerek öğretmek üzere hazırlanan çizgi romanlara ilgi gösteriyorlar. Müzede ilgi çeken en önemli bölümlerden biri de, birebir olarak hazırlanmış döneme ait sahra topu, keşif uçağı ve gemi maketleri. Dönemin kahramanlarını yansıtan üç boyutlu askerler ise ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektirdikleri müze parçalarından. Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale mücadelemizin halkımızla buluştuğu “Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi”, 30 Temmuz -7 Ağustos tarihleri arasında “Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi”nde Zonguldaklılarla buluşacak. Etkinlik ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.”

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 4436
29.07.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın