Pass

Zonguldak ilimizin en güzel ilçelerinin olan, yatım ve hayvancılıkta ilimizin gözdesi sayılan Çaycuma’mız maalesef MEZBAHANESİZ kalmak üzere. Endirek olarak 95 bin, direk olarak 30 bin kişiyi etkileyecek olan bu hazin tablo maalesef göze görünmeyen bir yatırım olduğu için sahipsiz kalmış durumda. Oysaki 10 bin lira gibi bir masrafla oluşturulacak yeniden ruhsatlandırma dosyası ile Valiliğe müracaat edildiğinde bu konuda gereken hassasiyet ve kolaylık gösterilecektir.

Ancak köprü kapatmak olayında olduğu gibi ÇOK BİLEN Belediye Başkanımız, belki de seçim vaatlerinde yer almadığı için konuyu görmezden geldi. Oysaki bu konudan daha önemsiz olan, kavşak, lunapark, heykel, saksı ve var olan yolun yeniden döşenmesi gibi birçok konulara trilyonlar ödendi. Ancak insan sağlığı direk ilgilendiren aynı zamanda bölge tarımı ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan, yetiştirici, tacir, kasap gibi bu işten geçimini sağlayan kesimin de önüne büyük engel koymuş oldu.

Çaycuma Belediye Başkanının seçim vaatlerinde yer almaması mezbahane konusundaki sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Kaçak kesimler artacaktır, hayvanlarını kesmekte zorlanan zaten bir sürü bürokrasi ve maliyet ile zor durumda olan üretici hayvancılığı bırakacaktır. Dolayısıyla köyden göçüde hızlandıracaktır. Kasap esnafımız diyelim ki, Bartın’dan kesim sırası alabildi, gidiş-geliş, nakliye 300 lira. Kan parası 250 lira, bunun yanında sağlık ve dezenfeksiyon raporu vb. bir sürü bürokrasi ve vakit kaybı, kısacası eziyete ne gerek var. Zaten bir hayvandan kazandığı bin lira,  95 nüfuslu ve tüm beldelere hizmet veren bir kurumun sahipsiz bırakılmaması gerekirdi. Halk adamlığı ve liderlik bunu gerektirirdi.

Aciliyeti olan mazbahaneyi 10 bin lira diye atıl bırakacaksın… bu nasıl vizyon, bu nasıl ileri görüşlülük?  Çaycuma Belediye Başkanının hiç mi danışmanı yok? Veterineri demi yok? Bu nasıl aymazlık anlayabilmiş değiliz. Bazı kurumlar kamu yararınadır, oralardan kar bekleyemezsiniz. Mezbahane gibi modern dünyanın olmazsa olmazı olan ve insan sağlığını direk ilgilendiren bir konuya Belediyemiz tarafından acilen sahip çıkılmasını bekliyoruz. Uygun bir yere 1-1,5 trilyona modern bir mezbahane ve yanına da Çaycuma’mıza yakışır bir hayvan pazarının acilen kurulmasını bekliyoruz. Halk adamlığı, duyarlı duruş göstererek mezbahanemiz mühürlenirken başında durmayı gerektirir.


Haber Okunma Sayısı : 3469
02.07.2016



Geç Kalınmış Mevzu Mezbaha
Türkiye deki kapatılan mezbahaların içinde ilk sırada yer alması gereken Çaycuma mezbahası hala kapatılmadı. Yeniden ruhsatlandırma olayıda ilginç. Geçici ruhsatlandırma diye birşey yok aslında sadece öteleme var, görmezden gelinme var. Çaycuma mezbahanesi ruhsatı AB standartlarında olmadığından çoktan ruhsatı iptal edileli aylar olmalıydı (?) . Hala kapatılmamasıda içler acısı bir durum. Tabii ki ülkemizde halk sağlığından önce yol sağlığı öncelikli olduğundan Tüm Çaycuma ilçemizin yolları yeniden yapılıylor.

Kimden: Misafir | Zaman: 3.7.2016 10:13

Bu inceleme faydalı oldu mu ? Evet  Hayır (0 / 0)
Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın