Pass

Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç bir mesaj yayınlayarak İslam âleminin Kadir Gecesini kutladı.

Tunç son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak başladığı mesajında insanlığın huzur ve mutluluğu için Kadir Gecesi inmeye başlayan Kur’an-ı Kerim’deki mesajlara uyulmasının şart olduğunu vurguladı. Başkan Tunç mesajında şunları söyledi:

“Öncelikle bir kaç gün önce böyle mübarek bir ayda İstanbul’umuzu kana bulayan hainleri ve işbirlikçilerini şiddet ve nefretle kınıyor, bu elim olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah vatanımızı ve milletimizi böyle hainlerin şerlerinden muhafaza buyursun. Kahraman ordumuzu karada, havada, denizde, her zaman ve her yerde muzaffer eylesin inşaallah.

Yüce Rabbimizin Kadir Suresinde “Şüphesiz, Kur’an’ı biz Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nerden bilebilirsin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar bir esenliktir.”  Ve Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimizin ise  “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur.” diye müjdelediği mübarek Kadir gecesine erme bahtiyarlığını yaşamaktayız..

Bizleri her saniyesi  böyle mübarek olan bu muazzam geceye ulaştıran yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun.

Susuz çöllerin suya kavuşması gibi cehalet bataklığındaki insanlık da insan olmanın onur  ve huzuruna bu gece ermeye  başlamıştır. İnsanlar Kadir gecesiyle gelen Kur’an’ın ve bu gece kendisine Peygamberlik verilen Hazreti Muhammed (s.a.v) efendimizin   mesajlarını benimsedikçe güçlülerle zayıflar bir anda eşit seviyeye gelmiş, asırlardır kan davası güden  insanlar bile birbiriyle kucaklaşıp barış ve esenlik içinde yaşamaya başlamışlardır. İnsanlar Kadir gecesiyle gelmeye başlayan bu ilahi mesaja amenna ve saddekna yani inandık ve doğruladık dedikleri ve bu sözlerinden  vaz geçmedikleri sürece hep yükselmişler, hep yücelmişlerdir.

Bugün dünyada ve özellikle İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar işte bu ilahi mesajlardan uzaklaşmanın neticesidir. İnsanlığın hasret kaldığı huzur ve barışa kavuşabilmesi  için Kadir Gecesini yeniden hatırlamak, anlamak ve gereğince yaşamak gerekmektedir.  Hem fert , hem aile hem de millet olarak huzur ve mutluluğumuz Allah’tan gelen ilahi mesajlara kulak vermemize ve onları hayatımızda tatbik etmemize bağlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle yurt içi ve yurt dışında yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kadir gecelerini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin başta ülkemiz olmak üzere  İslam alemi ve bütün insanlığın barış, huzur ve esenliğine vesile olmasını Cenab-ı  Hak’tan niyaz ediyorum…”dedi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2229
01.07.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın