Pass

Öz İplik İş sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay, Zonguldak Çaycuma Ekoteks-Seranko Tekstil işçilerinin yaşadığı sorunları dile getirmek, haksız işten çıkarmalar hakkında açıklama yapmak üzere fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sendikaya üye olan işçilerin baskı, zulüm ve eziyet gördüğünü söyleyen Ay; “Zonguldak Çaycuma Ekoteks-Seranko Tekstil işçileri Mayıs ayından bu yana yasaların kendilerine tanıdığı örgütlenme özgürlüğü hakkını kullanma ve sendikamıza üye olma mücadelesi veriyor. Örgütlenme çalışmamız tüm baskı ve işten atılmalara rağmen devam ediyor. Fabrika yönetiminin gittikçe artan işçi kitlesinin sendikamıza üye olduğunu öğrenmesi üzerine, işçiler üzerine baskı, zulüm ve eziyet başlamıştır. Fabrika yetkilileri tarafından işçilere sürekli; "bırakın sendikaya üye olmayı", "üye olursanız işten atılırsınız", "burada çalışmaya mecbursunuz", "bu ildeki fabrikalarda da çalışamayacaksınız","işsiz kalacaksınız" baskısı yapılıyor. Fabrika yetkilileri işçilerin sendikaya üye olmasını bir tehdit unsuru gibi algılıyor. "Beni arkamdan vurdunuz" gibi cümlelerle işçilere psikolojik baskı yapıyor, "fabrikayı kapatırım" söylemiyle işçileri tehdit ediyor. İşçilerin e-devlet şifreleri alınarak sendikaya üye olup olmadıkları kontrol ediliyor. Ekoteks-Seranko Tekstil işçisi sendikamıza üye olmaya başladığı günden itibaren sindirilmeye çalışılıyor. Sindiremediği işçilerin ise işlerine son veriliyor. Ekoteks-Seranko Tekstil'de çalışan 6 işçi sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten atıldı. Öz İplik-İş Sendikası olarak, dünyaca ünlü markalara üretim yapan Ekoteks-Seranko Tekstil' de yaşanan hukuk tanımaz tavrı, baskı ve zulmü üretim yaptığı markalara bildirdik. Sendikaya üye olan işçiler üzerinde psikolojik baskıların çoğalarak devam ettiğinin söyledik. Buradan işveren yetkililerine sesleniyoruz, Türk Ceza Kanununun 118. maddesine göre; Sendikal hakların kullanılmasını engelleme fiilleri suçtur. Anayasamızın 51. maddesine gör, işçileri sendika üyeliğinden ayrılmaya zorlayamazsınız. Zorla, baskıyla, zulümle iş barışını sağlayamazsınız. İşçinin iradesine saygı göstermeyen bir tutumla büyüyemezsiniz. Bu yanlış algıdan biran önce kurtulun. Öz İplik-İş Sendikası olarak; Ekoteks-Seranko Tekstil işçilerinin yanındayız. Ekoteks-Seranko Tekstil işçilerinin haklı davalarına sahip çıkacağız. Zonguldak'ta demokrasi nöbetimiz devam edecek. Biz, hukuki süreci başlatmadan, bayram öncesi işten atılan işçi kardeşlerimizin, tekrar işe alınmasını ve evlerinde "bayram" mutluluğunun yaşanmasını istiyoruz. İşyerinde işçilerde hakim olan korku, telaş ve endişe halinin son bulmasını istiyoruz”diye konuştu.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3495
30.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın