Pass

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Zonguldak’ın bu yıl ilk kez Halk Elinde Hayvan Islahı Projesinin bir parçası olan manda ıslahı projesine dâhil edildiğini belirtti. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Zonguldak’ta manda yetiştiriciliği yapan üreticilerin bu destekten faydalanabilecekleri ve bu destekten yararlanmak isteyen üreticilerinde var olan işletme kapasitelerini arttırmaları gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklamada, “Şu an itibariyle İlimiz sınırları dahilinde 514 baş anaç manda ve 249 baş anaç manda adayı (malak) olmak üzere toplam 763 baş kayıtlı manda bulunmaktadır. Desteklerin alınabilmesi için 800 baş manda gerektiğinden bu rakama ulaşmak için gerekli olan 37 baş mandanın üreticilerimiz tarafından temin edilerek desteğe hak kazanılması gerekmektedir.

Filhakika; 2015 yılında İlimizde anaç manda desteği alan 441 anaç manda için 176.400.- TL, 280 baş malak için ise 42.000.-TL olmak üzere manda üreticilerimize toplam 218.400.-TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2016 yılında yukarıda izah edilen destek 800 mandaya ulaşılmak suretiyle alınabilirse; 680.000.-TL yeni destek verilmiş olacaktır. Bu ise iyi süt veren yaklaşık 110 baş anaç manda demektir. Bir diğer ifadeyle manda yetiştiricilerimiz her bir dişi manda veya damızlık boğası için 850.-TL destek almış olacaklardır. Ayrıca yeni doğan malak için malak başı 350.-TL ve damızlığa ayrılmaya uygun malaklar için malak başı 200.-TL destek ödemesi yapılacaktır.

Halk Elinde Manda Islahı Proje kapsamında manda boğası ve damızlığa ayrılmış manda yavrusuna destek verilmektedir. Bundan yararlanmak için Manda Yetiştiricileri Birlik Üyeleri birliklerine; üye olmayan üreticilerimiz ise İl veya ilçe Müdürlüklerimize 01 Ekim-31 Aralık 2016 tarihleri arasında başvuru yapabilirler.” denildi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 2899
30.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın