Pass

Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, 30 Haziran Emekliler Günü’nün buruk kutlandığını söyledi.

Emeklilerin birçok sorunun çözüm beklediğini ifade eden Eyidoğan; “Terör ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmakta; asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duymaktayız. Türkiye Emekliler Derneği teröre karşı duruş sergilemek için toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket etmeye devam etmektedir. Ortak değerleri olan ve asırlar boyunca birlikte yaşayan insanlarımızı bölmeye ve ayrıştırmaya yönelik iç ve dış güçlerin çabaları boşadır. Ülkemiz birlik ve beraberliği ve huzuru her şeyin önündedir.

Demokratik sosyal hukuk devleti; toplumun en büyük güvencesidir. Bu nedenle, sosyal hedefleri önde olan bir anayasa için toplumsal mutabakat sağlanmalıdır. Evrensel hukuk normlarının esas alındığı bir anayasa ile ülkemizin saygınlığı ve toplumun refahı daha da artacaktır. Ulu önder büyük Atatürk’ün ilke ve inkılâpları vazgeçilemeyecek değerlerdir. Emeklilerimizin norm ve standart birliği talebi, kazanılmış haklara saygı isteği, sendika hakkıyla birlikte yeni anayasa çalışmalarında dikkate alınmalıdır.

2016 birinci altı ayda; SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yapılan yüzde 3.86 zam uygulanırken, memur emeklilerine yüzde 6.90 artış yansıtılmıştır. Memur emeklileri Kamu Toplu Sözleşmesiyle haklarını elde ederken, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri TÜFE artışlarına mahkûm edilmiştir. Emekli aylıklarına yönelik çifte standart uygulamaya son verilmeli, tek bir artış kriteri getirilmelidir. Emekli aylıklarına yapılan artışlar, kısa sürede geri alınmaktadır. TÜİK, genel enflasyonu hesaplarken, söz konusu maddelerdeki artışları etkisiz hale getiren enflasyon sepetinde yer alan 417 maddenin emeklilerin harcamasını temsil etmekten uzak kaldığından, emekliler için ayrı bir artış sistemi getirilmelidir.

Emeklilerimiz ödedikleri muayene ücreti, ilaç katkı bedeli ve ilave ücret adı altında yapılan ödemeler nedeniyle hastanelere gidemez duruma gelmişlerdir. Emekli aylıklarından yapılan kesintilerin büyük rakamlara ulaşması neticesinde emeklilerin yaşam standartları azalmış, yoksullukla mücadele eder duruma gelmişlerdir. Anayasanın 10. ve 61. maddeleri uyarınca; yaşlılar ile ilgili getirilen pozitif ayrımcılığa uygun olarak ilave ücret ve katkı paylarından emekliler muaf tutulmalıdır.

Promosyon verilmesi, emeklilerin en büyük beklentisine dönüşmüştür. Esas çözümün, memurlara promosyon verilmesini öngören 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesine emeklilerde ilave edilerek sonuca gidilmelidir. Türkiye Emekliler Derneği 2000 yılı sonrası dönemde bağlanan emekli aylıklarında oluşan eşitsizliklerin çözümü için prim kazançlarını ve prim ödeme gün sayılarını esas alınarak intibak yapılmasını savunmaktadır.

Beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1927 yılında emekli olmasından dolayı emekliler gününü kutlar saygılarımızı sunarız” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2521
29.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın