Pass

18.06.2013 tarihli ve 28681 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik’in beşinci maddesi uyarınca işverenin, acil durumlarda müdahale için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği çalışan sayısı ile işyerinde bulunan diğer kişileri dikkate alarak; önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilkyardım ve benzeri konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğilimi yeterli sayıda kişiyi görevlendirme ve her zaman hazır bulunmalarını sağlama yükümlülüğü bulunuyor.

Bu kapsamda Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından esnafa yönelik ilkyardım seminerleri başladı. Göreve geldikleri günden itibaren esnafa yönelik pek çok alanda seminer verdiklerini belirten Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir; “Esnafın ileride yönetmelik olarak önüne çıkacak her türlü eğitimin altyapısını daha önceden yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda 2010 yılında esnafımıza yönelik ilkyardım seminerlerimiz olmuştu. Şu an başlattığımız ve bir ay boyunca tüm esnafımızın yararlanacağı seminer sonunda eğitim alanlara belge verilecek. Esnafımızın çalışırken ya da iş dışında başına gelebilecek her türlü kaza ve benzi durumlarda ilkyardımın önemini vurgulamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kurs eğitmeni, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, tıbbi yardım sağlanıncaya kadar, olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılacak uygulamaları anlattı. Seminer süresince, hasta veya yaralının yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmak gibi, ilk yardımın öncelikli amaçlarını, manken üzerinde uygulamalı şekilde esnafa aktarıldı.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2776
28.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın