Pass

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu GMİS Genel Merkezi’nde Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında toplanarak Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilme girişimlerini değerlendirdi. 

Toplantı sonrasında yayınlanan başkanlar kurulu sonuç bildirisinde, özelleştirme düşüncesine karşı her şart altında mücadeleye devam edileceği vurgulandı. Açıklamada TTK’nın özelleştirilmesi düşüncesinden vazgeçilmesi ve yatırımlarla desteklenerek daha verimli çalıştırılacağı resmen açıklanıncaya kadar çeşitli eylemlerin hayata geçirileceği belirtildi.

İlk eylem 30 Haziran 2016 Perşembe günü yapılacak. Bölgelerden bilgi almak üzere Genel Maden işçileri Sendikası önüne gelecek olan maden işçileri ile saat 16.30’da Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yapılacak. Sonuç bildirisinde şu görüşlere yer verildi; “Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz, genel başkanımız Ahmet Demirci başkanlığında toplanarak gelişmeleri değerlendirdi. Genel Maden-İş Sendikası; TTK’nın, MTA’nın, TKİ’nin ve madencilik sektörünün gelişmesi, yerli kaynakların verimli bir şekilde üretilmesi ve ithalatın en alt seviyeye indirilmesi için katkı vermeye devam edecektir. Bu konuda önerisi olan, sektör içinde yeralan kurum, kuruluş ve yetkililerle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görüşmeye devam edeceğiz. Biz kendi doğrularımızı her şart altında savunuyoruz. Düşüncelerimize katkı veren ve destek olan herkesi sevgiyle kucaklar, farklı görüşleri savunanlara da saygı duyarız. Biz, bölgemizde 170 yılı bulan üretim kültürünün ve 70 yılı bulan sendikal mücadele kültürünün en önemli taşıyıcısı olarak gördüğümüz Genel Maden İşçileri Sendikası’nda yönetici olmanın sorumluluğuyla, Zonguldak ve bölge halkımızı, tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz.

1990 ve 1994 yılında tüm halkımızla birlikte verdiğimiz mücadeleler haklı olduğumuzu gösterdi. Bu nedenle bugün de Zonguldak ve bölge halkının birliğini, beraberliğini çok önemsiyoruz.

Sendikamız ve madenci kardeşlerimiz başta olmak üzere, işçisi, memuru, ticaret erbabı, sanayicisi, çiftçisi, emeklisi, öğrencisi, işsizi, ev kadını ve tüm halkımızla Zonguldak gerçeğini anlatmaya devam edeceğiz."

“TTK’YI ÖZELLEŞTİRMEK İÇİN KAPATMA SÜRECİNİ BAŞLATMAK DOĞRU DEĞİLDİR”
TTK'nın derin kodlarda ve gazlı ocaklarda üretim yapan, Türkiye’nin madencilik sektöründe en güzide kuruluşlarından biri olduğunu belirtilirken, "170 yıllık üretim kültürüyle, bu bölgede bulunan 100-150 yıllık rezervi ülke ekonomisine kazandırabilecek, kamu ve özel madencilik sektörüne ışık tutabilecek tek kurumdur.

Zonguldak, devletten aldığından fazlasını veren 12 il arasında 7’nci sıradadır. Göz göre göre TTK’nın zarara sokulmasına rağmen 2009 ve 2010 kriz dönemi hariç Zonguldak fazla vermektedir. Daha da önemlisi bu 12 il arasında göç veren tek il Zonguldak’tır. Paramız ve işsizimiz dışarıya gitmektedir. Bölgemizdeki taşkömürü koklaşabilir özelliğiyle demir-çelik sektörünün temel girdisi olduğu için sanayileşme döneminde Kardemir ve Erdemir bu bölgeye kurulmuştur. ÇATES düşük kalorili ve doğaya atılan kömürü değerlendirmek için kurulmuştur. Karadon Müessesesi’nin ürettiği kömür santral kömürü değildir. TTK’yı özelleştirmek ve kapatma sürecini başlatmak için enerji ve santral üzerinden yasal kılıf hazırlamak doğru değildir. Kaldı ki ÇATES’in olduğu bölgeye yeni bir santral kurmanın imkanı yoktur. Doğa, çevre, hava, su varlıkları yetersiz hale gelmiştir. İnsanlar sağlık sorunları yaşamaktadır.

Mevcut santrallar teknolojik olarak çevreye uyumlu hale getirilmeli, yeni santral projeleri durdurulmalıdır. Mevcut santrallere, bölgedeki düşük kalorili kömürü kullanma mecburiyeti getirilmelidir" denildi. 

“MADENCİ İLK EYLEMİNİ PERŞEMBE GÜNÜ MADENCİ ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRECEK”
TTK'nın tam kapasite ile çalışsa bile mevcut santrallara yetecek kömürü üretemeyecek olduğunu belirtilen açıklamada, "Bölgemize yeni bir santral demek tamamen ithalatı artırmak demektir. Bu düşünceler doğrultusunda Başkanlar Kurulu şu kararları aldı; “Özelleştirme girişimlerine son verildiği ve TTK’nın verimli çalışması için gerekli yatırımların yapılacağı açıklanıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. 30 Haziran 2016 Perşembe günü Saat: 16.30’da bilgi almak üzere tüm bölgelerden Sendikamız Genel Merkezi’ne gelecek olan madenci kardeşlerimizle birlikte Madenci Anıtı önünde kitlesel basın açıklaması yapılacak. Basın ve halkımız da davetlidir. İşyerlerimizde üretimden gelen gücümüz kullanılacak. Başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere Zonguldak halkını, bölge insanını ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek. Hükümetin ve siyasi iktidarın duyarsızlığının devam etmesi halinde Başkanlar Kurulumuz olağanüstü toplanarak daha radikal kararları gündemine alacak.

Sendikamız tüm kurul ve organlarıyla birlik, beraberlik ve bütünlük içinde bugüne kadar olduğu gibi disiplinli ve kararlı tutumunu sürdürecektir" ifadeleri yer aldı. 

Haber: İHA

 

 


Haber Okunma Sayısı : 2344
28.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın