Pass

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Gökçebey Kaymakamlığı arasında gerçekleştirilen Yöresel Herkime Evi Projesi’nin tanıtım programı Gökçebey’e bağlı Herkime Köyü’nde gerçekleştirildi.

Programa; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Gökçebey İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Onur Şahbaz, Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı Lokman Aydın, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Rahmi Albuz, BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, Gökçebey Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu, Proje Koordinatörü Kadir Çelik, Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Halk Eğitim Müdürü Recep Topal, İlçe Tarım Müdürü Sevim Küçükbekir, Gökçebey Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Keskin, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Çanakçılar Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Çanakçı, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışında konuşmasını gerçekleştiren Proje Koordinatörü Kadir Çelik, yöresel adıyla “Çantı” olarak bilinen tam anlamıyla ahşaptan yapılmış ve yok olmaya yüz tutması nedeniyle “Herkime Evi”nin Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nin kültür turizmine kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Proje kapsamında onarımı ve düzenlemesi yapılan iki katlı Herkime Evinin üst katında 4 odalı 8 kişilik konaklama olanağı, ahır olarak kullanılan alt katında ise Halk Eğitim kursları için internet ve bilgisayar odası, kafe, toplantı alanı, köy tüzel kişiliği için kültürel ve sosyal alan oluşturulması, bölgenin coğrafi yapısı ise avcılığa uygun olması sebebiyle, alternatif sporlar açısında önemli bir merkez olma potansiyelini ortaya çıkartarak, kültür ve eğlencenin bir arada olduğu doğal bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.

KAYMAKAM BİLGİN; “GÖKÇEBEY ZONGULDAK’IN EN ÖZEL İLÇESİDİR

Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin Herkime ’de koruma altına alınması gereken evlerin bulunduğunu söyleyerek; “Gökçebey benim için dört önemli husustan dolayı özeldir. Bir tanesi Bartın, Zonguldak Karabük, Bolu ve Kastamonu’nun ortasında kalması, diğeri şehrin tam ortasından Filyos Nehri geçmesi, buda berekettir. Diğeri ise, tabiatın Zonguldak’ın diğer ilçelerine göre daha farklı ve yeşil oluşudur. Dördüncü unsurda de, Herkime’dir, Herkime diğer köylerimizden daha da farklı bir yere sahiptir. Ahşap evlerin tamamı Herkime’ dedir. Diğer köylerimizde de pek fazla rastlayamazsınız. Bu Herkime evlerinizi olabildiğince gün yüzüne çıkarmaya çalıştık. Modern mimaride ahşap evlere pek önem verilmiyor. Baktığınızda çok da sanatı içeren kaliteli ve kültürü barındıran evlerdir. Bu proje kapsamında BAKKA’ya ekonomik anlamda destek sağladığı için mesai arkadaşlarım başta olmak üzere teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. Yöresel Herkime Evi’nin tadilat çalışmalarını anlatan slayt gösterisi izlendi. Verilen iftar yemeğinden sonra program sone erdi.

Haber: EKSPRES

 


Haber Okunma Sayısı : 3211
16.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın