Pass

Çaycuma Müftülüğü tarafından muhtarlara ve emekli din görevlilerine iftar yemeği verildi.

Ensar Yatılı Kuran Kursu bahçesinde verilen iftara, İlçe Müftüsü Mahmut Ruf Arcaklıoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen ve yönetim kurulu üyeleri, TDV Çaycuma Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Eren, Mustafa Muslu, Birol Yiğit ve Sadullah İstek de katıldı.

İftardan önce Kuranı- Kerim okundu. İftar Programına katılanlara teşekkür eden Müftü Arcaklıoğlu; “Ensar Kuran Kursumuz, muhtarlarımızın ve din görevlilerimiz verdiği destekle yapılan çok güzel bir yapıdır. Buradaki hafızlık kursumuzda 50 öğrencimiz var. 25 tanesi hafızlığa ayrılmış durumda. İnşallah Eylül ya da Ekim ayında hafızlık taç giyme merasimi gerçekleştireceğiz. Bu akşam Kuran-ı Kerim okuyan yavrumuzda kursumuzun ilk hafızı. Allah onunla birlikte ardından gelen hafızların sayısını artırsın. Köylerde yaptığımız hizmetlerde istişare ettiğimiz kişilerin başında muhtarlarımız ve emekli olsalar dahi din görevlilerimiz geliyor. Muhtarlarımızla camilerimiz ve din görevlilerimiz konusunda görüşmelerimiz oluyor. Bazı camilerimize çok istememize rağmen ne yazık ki imam ataması yapılamadı. Buna rağmen boş köylerimizi imamsız bırakmadık. Nasip olursa imam olmayan köylerimizi tamamen dolduruyoruz. İnşallah Diyanet İşleri Başkanlığımız 5 bin sözleşmeli imam alacak. 16 aydır muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Hatamız, kusurumuz varsa affedin. Biz sizlerden oldukça memnunuz. Çaycuma din hizmetleri ve cami yapımında Türkiye’nin önce gelen ilçelerinden bir tanesidir. Bu muhtarlarımız, din görevlilerimiz ve derneklerimizin ortak çalışması ile ortaya çıkmıştır. İnşaatı devam eden 10 tane camimiz var. Bölgenin en büyük camisi ise Çaycuma’da bulunmaktadır. Ayrıca her cami temeline 4-6 yaş çocuklarımızı koyacağız. 20 yıl sonra Çaycuma’nın maneviyatında bu 4-6 yaş çocuklarımız çok önemli olacak. Yarının Müftüsü, Kaymakamı olacak gençlerimizle zaman zaman buluşuyoruz. Ayrıca sabah namazının yapılmadığı çok az köyümüz kaldı” diye konuştu.

Haber: EKSPRES

 

 


Haber Okunma Sayısı : 3209
14.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın