Çaycuma’da yıllarca serbest Harita Mühendisliği yapan Kadir Er, Çaycuma Belediye Başkanı’nın sahibi olduğu Koçkan İnşaat tarafından yapılan ve 23. 07. 1991 tarihinde ruhsatı alınan Çaycuma Koçkan İş Hanı’nın otopark olarak kullanılan kazan dairesi ve 71 adet işyerinin ortak kullanım alanı olması gerekirken, bodrum katının sahte kat ittifak projesi ile 15 adet işyerine dönüştürüldüğünü söyledi.
Kendisinin de aynı iş merkezinde işyeri sahibi olduğunu söyleyen Kadir Er, tapudaki kat ittifak projesi ile belediyedeki ruhsat projesinin çok farklı olduğunu ve Belediyeden bilgi edinme kanunu çerçevesinde ruhsat projelerini talep ettiğini ve şu ana kadar gönderilemediğini ifade etti.
Konu ile ilgili dava açacağını söyleyen Er; “Koçkan İşhanı’nın 05.12.1991 yılında kat ittifakı kurularak tapuları çıkarılıyor. Ben tapu Sicil Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat ederek 05.12.1991 tarihinde kurulan kat ittifak projesinin birer suretini aldım. Projeyi yapan Mimar Mustafa Girgin’i telefonla aradım. Öyle bir proje yaptığını ve projede oranın işyeri olmadığını, projenin lejant kısmının kesilerek değiştirilmiş olabileceğini söyledi. Tapudan aldığım projede lejant kısmının kesilerek bantlandığını ve izlerin olduğunu, ek yapılan yere Koçkan İnşaat kaşesinin vurulduğunu gördüm. Çaycuma Belediye Başkanı, otopark olarak kullanılan bodrum kata sahte proje ile kendi üzerine tapu çıkarmıştır. Bu olayla ilgili avukatıma gereken talimatı verdim, savcılığa suç duyurusunda bulunarak kat ittifakının iptaliyle ilgili dava açacağım. Çaycuma’da her yer otopark oldu. Esnaf evinden çıkıyor işyerine gidiyor otopark parası veriyor. Akşam evine gidiyor arabasını park ediyor yine otopark parası veriyor. Çaycuma Belediye Başkanı tutuyor kendi yaptığı Koçkan İnşaat’ın otoparkını da sahte evraklarla işyerine çevirmek suretiyle kendine ait 15 iş yeri olarak tapu çıkartıyor. Bu kat ittifakı projesi sahtedir. Bu proje kesilerek farklı bir proje verilmiştir. Kat ittifak projesinde Belediye onayı yoktur. Tapuda buluna kat ittifakında Belediye onayı olması gerekir. Bağımsız bölüm listelerinde noter tasdiki olması gerekir, noter onayı bu evraklarda yoktur. Buradaki 15 adet işyerinin, 71 adet bağımsız bölüm sahibinin kullanımında olması gerekir. Bana göre otopark olarak kalmalı, böyle bir işyerinde otopark şarttır, mecburdur. Bu işyerlerinin iptal edilerek otopark olarak kullanılması gerekir. Eğer burası işyeri olarak kalacak ise, bu 71 adet işyeri sahibinin de hakkı olmalıdır” dedi.
Haber: EKSPRES
Haber Okunma Sayısı :
6925