Pass

Çaycuma Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı “Çaycuma Okuyor” Projesi ödül töreni gerçekleştirildi.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene, Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcalıoğlu, Gençlik Merkezi Müdür Şendoğan Kaya, Öğretmenevi Müdürü Gürbüz Kurnaz, daire ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir gerçekleştirdi.

Özdemir; ‘Çaycuma Okuyor’ projemiz bir buçuk yık devam etmiştir. Bu süre içinde projemizin en başında ortaya koymuş olduğumuz hedefleri doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde hedeflerimize ulaşma noktasında önemli sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu dönemde ilçemizdeki okullarımızın kütüphanelerine Sayın Valimizin, Sayın Kaymakamımızın ve hayırseverlerimizin destekleri ile yaklaşık 30 bin kitap kazandırılmıştır. Kütüphanesi olmayan okullarımızda kütüphaneler oluşturulmuş, açılışları gerçekleştirilmiştir. İlçemizin ilk zenginleştirilmiş kütüphanesinin açılışı gerçekleştirilmiştir. Halen birçok okulumuzda kütüphane oluşturma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu dönem içinde mevcut kütüphanelerin güncellenmesi ile ilgili çalışmalar yapılarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Okullarımızda ve ilçemizin değişik yerlerinde yönetici öğretmen ve velilerimizin destekleri ile kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla etkinlikler düzenlenerek projemizin ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin gündeminde yer alması sağlanmıştır. Her şeyden önemlisi on binlerce öğrencimizin kitap okuması sağlanarak, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına destek olunmuştur. İlk emri “OKU” olan son ve en mükemmel dinin mensupları olarak, bizler okumanın insana değer ve anlam kazandıracağı, onun düşünce dünyasını zenginleştireceği, yeni fikirler üretebilmesine vesile olacağını bilmekteyiz” diye konuştu.

Kaymakam Serkan Keçeli, projede emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek; “Okullarımızda değişen müfredatla birlikte ne yazık ki eğitim ezberciliğe doğru kaymaya başladı. Ama bu proje ile öğrencilerimizin hem kitap okumanın önemi ve faydasını öğrenip hem de ufak bir rekabet ortamı oluşturarak, küçük hediyelerle kitap okuma alışkanlığını kazanıp devam ettirebilmeleri için çaba harcandı. Projenin öğrencilerin kitap okuma sevgisine vesile olmasını diliyor, ödül alanları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Köy okulu öğrencilerinin hazırladığı tiyatro, halk oyunları ve mehter gösterilerinin ardından 2015- 2016 eğitim öğretim yılı “Çaycuma Okuyor” projesi kapsamında okullar arası en çok kitap okuyan öğrencilere madalya verilerek bisiklet hediye edildi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 2983
03.06.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın