Pass

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirdiği Engelsiz Üniversite Eğitimi’nin 4.’sünü Farabi Kampüsünde düzenliyor. 

Eğitim-öğretim süreçlerine değişik nedenlerle dahil olamamış engelli bireylerin yükseköğretimi tanımalarını ve üniversitede bir günlük eğitim almalarını amaçlayan bir farkındalık projesi olarak, BEÜ tarafından 4 yıl önce başlatılan Engelsiz Üniversite Eğitimi projesi bu yıl da gerçekleştiriliyor. Bu yılki organizasyon Zonguldak Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Zonguldak İl Müdürlüğü, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Zonguldak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Özel Terapi Rehabilitasyon Merkezi, Özel Özüm Rehabilitasyon Merkezi, Özel Gökkuşağı Rehabilitasyon Merkezi, ve Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesinin katkı ve katılımları ile gerçekleştirilecek. Katılımcılar bir gün boyunca Farabi kampüsünde bulunacaklar. Bir gün boyunca devam edecek eğitimin ardından akşam 17.30 da Engelsiz Üniversite Eğitimi Katılım Belgelerinin verileceği bir kapanış töreni düzenlenecek.

Engelli bireylerin üniversite eğitimini alabilmelerinin önünde hiçbir engelin bulunmadığına dikkat çekmek ve bu doğrultuda bir farkındalık oluşturmak için bu projeyi başlattıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bu heyecan verici projeyi geleneksel hale getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 23 Mayıs Pazartesi günü yükseköğretime değişik nedenlerle dahil olamamış engelli vatandaşlarımızı yine bir gün boyunca Üniversitemizde ağırlayacağız. Üniversitemizde öğretim elemanlarımızın gönüllü olarak katıldıkları projede bir günlük bir eğitim programı düzenlendi. Katılımcıların görecekleri dersler arasında sosyal yaşamlarında faydalanabilecekleri bilgileri içeren derslerin yanı sıra becerilerini geliştirmeye yönelik Robot yapımı gibi dersler de bulunmakta. Katılımcılarımız öğle yemeklerini yemekhanemizde yiyecekler, üniversite ortamını bir gün de olsa yaşayacaklar. Bu programın en özel kısmını ise Kapanış Töreni oluşturuyor. Onların katılım belgesi alırken yaşadıkları heyecana bu yıl yine tanık olacağız. Eğitim projesinin gerçekleştirilmesinde katkı veren başta Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine, ve çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde bu bağlamda ilk program olan ve olma özelliğini de sürdüren ve üniversitemiz adına farklı bir değer ve anlam katan 4.Engelsiz Üniversite Eğitimi Törenine tüm Zonguldaklıları davet ediyoruz” dedi.

Haber: İHA


Haber Okunma Sayısı : 3312
23.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın