Pass

AK Parti'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararından sonra genel başkanlığa aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, en uzun süreli bakanlık yapan isimlerden biri olarak öne çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti'nin kuruluş aşamasında görev alan Yıldırım, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı oldu.  Yıldırım, 58 ve 59, 60, 61, 62 ve 64'üncü hükümetler döneminde sürdüğü toplam 11 yıllık Ulaştırma Bakanlığı göreviyle Cumhuriyet tarihinin en uzun süre Ulaştırma Bakanlığı yapan ismi oldu. AK Parti'nin "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran genel seçiminde aday olamayan Yıldırım, 26. Dönem'de AK Parti'den İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girdi ve 64. Hükümet'te yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

Yıldırım'ın bakanlık yaptığı döneminde, birçok proje hayata geçti.  Bu sürede, Türkiye genelinde 24 bin 280 kilometre bölünmüş yol hizmete girdi. 1213 kilometresi yüksek hızlı tren hattı olmak üzere toplam bin 805 kilometre yeni demiryolu hattı yapıldı. Marmaray projesi ile İstanbul’un Asya ve Avrupa yakaları denizaltından demiryoluyla bir birine bağlandı.  

Uzun zamandır 'AK Parti'nin yeni genel başkan adayı ve yeni Başbakan adayı kim olacak' soruları yanıtını buldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin 22 Mayıs Pazar günü yapılacak 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkan adayı gösterilecek ismin, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım olduğunu duyurdu. Ömer Çelik'in konuşması sırasında Binali Yıldırım'ın duygulandığı görüldü. Binali Yıldırım, toplantının düzenlendiği salona girişinde ve isminin açıklanmasının ardından partililer tarafından ayakta alkışlandı.

AK Parti Çaycuma ilçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu; “ Genel başkan adayı Yıldırım'ın siyaset hayatındaki başarılarına vurgu yaparak, yeni görevinde başarılar diledi. Çolakoğlu, "Başarılarıyla bütün bakanlık hayatı boyunca, siyaset hayatı boyunca AK Parti'nin kurucu olarak bu kadroyla birlikte yola çıkan ilk Bakanlarımızdan birisidir. 'Havayolunu halkın yolu yaptık' sloganıyla millete dokunan, milletle beraber yürüyen çok değerli bir devlet adamı olarak bugüne gelmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından birine AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığı büyük istişarenin neticesinde, büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır.  Rabbim utandırmasın Kendisini şahsım ve yönetim kurulum olarak kutluyoruz. Allah birlik içinde, kardeşlik içinde ilk günkü olduğu gibi son nefesimizi millete hizmet makamında almasını dileyerek bütün arkadaşlarımızın adına kendilerine hayırlı olsun diyorum. Allah mahcup etmesin. Filyos Projesini çok önemseyen bir Başbakanla Türkiye’miz, Zonguldak ve Çaycuma’mız yeniden Hayat bulacaktır” dedi.

Haber: EKSPRES


Haber Okunma Sayısı : 3687
20.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın