Pass

Zonguldak’ta Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kozlu ilçesindeki Maden Şehitleri Mezarlığı’nda temizlik ve çevre düzenlemesi çalışması yaptı. 
Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri tarafından “Maden Şehitlerimize Saygı-2016” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin üçüncüsü Kozlu Maden Şehitleri Mezarlığı’nda tamamlandı. Kozlu Maden Şehitleri Mezarlığı’nın temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerine katkıda bulunan öğrenciler maden şehitlerini andı. Ağaçları, duvarları ve maden şehitlerinin isimlerini boyayan, mezarlıklara çiçek eken, temizlik çalışması yapan öğrenciler, programın sonunda da Kur’an-ı Kerim okudu.

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Çakır önderliğinde projeyi hayata geçiren öğrenciler, şehitlik girişindeki göndere Türk bayrağı çekti. Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ozan Çetiner, “1960 ve daha sonraki yıllarda madenlerde meydana gelen facialarda hayatını kaybeden maden şehitlerinin mezarlarını yeniden düzenlemeye karar verdik. Dersimizin konusu buydu. Mezarlığın planını çizdik. Burada toplam 77 mezarlık var ve çoğunluğu 1960 yılındaki faciada hayatını kaybetmiş. 1992 ve 2002 yıllarındaki facialarda şehitler var. Yalnız mezarlığın içerisinde bir tane Çinli bir madenci var. Arkadaşlarımızın çoğu duvarların boyamasını yaptı. Çim ekimi, mezarlık yazılarını yeniden yazdık. Ağaç diplerindeki zararlıları arındırdık” diye konuştu.

“AĞABEYİME SEVİNDİM, ÖLEN İŞÇİLERE ÜZÜLDÜM”
301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasında maden teknikeri olan ağabeyinin hafta tatili olması sebebiyle hayatının kurtulduğunu anlatan 22 yaşındaki Tülay Karabağ, “Somalıyım. Ağabeyim Soma’daki kaza olan madende maden teknikeri olarak görev yapıyordu. Kader mi demeliyim bilmiyorum ama olayın yaşandığı gün ağabeyimin hafta tatiliydi. Ağabeyim için sevindim ama oradaki ölen insanlar için gerçekten üzüldüm. Orada ben de olabilirdim. Bir başkası da olabilirdi. Gerçekten çok bu konular bizi üzüyor. Bölümümüz gereği gerçekten çok emekçi insanlar olmaya çalışıyoruz. Daha çok değer görmemiz gerekiyor. Ama bu değeri göremiyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN EN ZOR MESLEĞİ”
Proje sorumlusu Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Samet Akduman ise dünyanın en zor mesleğinin madencilik olduğunu ifade ederek, “Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Kozlu Maden Şehitliği’ne geldik. Düzenleme konusunda buralarda bir şeyler yapmaya çalıştık. İsimleri yazdık, bayrak direğimizi diktik. Kapı yoktu, kapımızı temin ettik. Bu konuda Kozlu Belediyesi, Genel Maden İşçileri Sendikası ve Bülent Ecevit Üniversitesi bize destekçi oldular. Dünyanın en zor mesleği olan madencilik bölümünde okuduğum için hem kendimi tuhaf ama gururlu hissediyorum. Burada elimizden geldiğince kendi mesleğimize de bir nevi sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.
Öğrenciler temizlik ve çevre düzenlemesinin ardından Kur’an-ı Kerim okuyarak programı sonlandırdı.


Haber Okunma Sayısı : 2957
16.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın