Pass

3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü iş birliği ile Çaycuma/Zonguldak’ta gerçekleştirildi.

Filyos Ecopark Tesisleri’nde gerçekleşen kongrenin açılış törenine, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Çaycuma Belediye Başkanı, Çaycuma Yükseköğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği Başkanı Hayri Kandemir ve Muhasebe Finans alanında yurtiçi ve yurt dışında görev yapan birçok akademisyen ve meslek mensubu katıldı.

Açılış töreninde söz alan Kongre Koordinatörü ve Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet YAZICI konuşmasında şunları dile getirdi;

“Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Finans temalı 3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Kongresi için hepiniz Çaycuma’ya hoş geldiniz. Böyle bir kongreye ev sahipliği yaptığımız için onur ve çok büyük heyecan duymaktayız.

Düzenlemiş olduğumuz Kongremizin temelleri, 3 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen ‘Geçmişten Geleceğe Muhasebe ve Finans” konulu konferansta atılmış olup, akabinde 2015 yılında düzenlenen panelde panel yöneticileri ve değerli hocalarımızın kararı ile etkinliğin uluslararası boyutta bir kongreye dönüştürülmesi kararına varılmıştır. Alınan bu karar sonrasında yapılan özverili çalışmalarda düzenlenen kongremizde, 40 üniversiteden gelen katılımcılarımız, toplam 70 bildiri sunacaktır. Yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyenimizi ve alanın duayen isimlerinden Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Prof. Dr. Kamil Büyükmirza’yı onur konuğu olarak burada ağırlamaktan da büyük gurur duymaktayız.

Kurumsal yönetim ve şeffaflığın temelinde yer alan hesap verebilirlik açısından düşünüldüğünde, demokrasinin temel taşlarından biri olan Muhasebe ve Finans bilim dalının öneminin bu tür etkinlikler sayesinde daha da ön plana çıkacağını umut ediyoruz. Düzenlenen kongreye katılımın yüksek oluşu da, kongrenin ilerleyen yıllarda devamı ve sürdürülebilirliği için ümit vermektedir.

Kongrenin düzenleme çalışmalarımızı yakından takip ederek, her zaman desteğini bizlerden esirgemeyen Sayın Rektörüm Prof Dr. Mahmut Özer’e, Öğretim Görevlisi İdil Özkan ve Öğr. Gör. Metehan Küçüker başta olmak üzere kongrenin düzenlemesinde özveri ve gayret ile çalışan bütün yürütüme kurulu üyelerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca, bilimsel katkı ve desteklerini esirgemeyen bilim kurulu üyelerine, kongremizin paydaşları arasında yer alan, Sakarya Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünya İşletme Fakültesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Türkiye Finans Derneği, Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Yükseköğretim Kurumlarını Destekleme Derneği’ne, ilgi ve desteklerini esirgemeyen bütün firma, kişi ve kurumlara sonsuz teşekkür eder, kongremizin başarılı geçmesi ve sürekliliğinin sağlanabilmesini dilerim.

Son olarak, bizleri ve Kongremizi varlıkları, çok önemli bilimsel katkıları ile onurlandırdıkları için huzurlarınızda saygıdeğer hocalarımıza ayrı teşekkür eder. Kongremize onur veren misafirlerimiz başta olmak üzere hepinizi saygılarımda selamlıyorum”

Kongre boyunca düzenlenen 14 oturumda muhasebe ve finans alanında toplam 70 bildiri sunuldu. Kongre kapanış oturumu 13 Mayıs 2016 tarihinde saat 16.00’da başladı. Kapanış oturumu başkanı Prof. Dr. Kamil Büyükmirza 3. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi’nin oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ve katılımın fazla olması neticesinde bilimsel anlamda yoğun bir bilgi paylaşımının ortaya çıktığını dile getirerek kongre koordinatörü ve düzenleme kuruluna şükranlarını sundu. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Seval Kardeş Selimoğlu, Öncelikle kongrelerin bilimsel ve sosyal yönden önemine değinerek, böylesine başarılı bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Kongreye University of New York in Tirana’dan katılan Assoc. Prof. Agim Mamuti ise konuşmasında, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nun misafiri olarak Çaycuma’da ağırlanmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu dile getirerek kongrenin bilimsel katkı ve önemine değindi ve teşekkürlerini sundu. Ayrıca kongrenin 2017 yılında Arnavutluk, University of New York in Tirana ev sahipliğinde düzenlemesi arzusunu dile getirdi. Son olarak söz alan Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve Kongre Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ise değerli akademisyen ve meslek mensuplarının yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşen kongrenin önemine değinerek başta Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, ve Kongre sekreterleri Öğr. Gör. İdil Özkan ve Öğr. Gör. Metehan Küçüker olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Daha sonra bilim kurulu ve oturum başkanlarının belirlediği en iyi bildiri ödülü adaylarını açıklayarak kongrenin devamlılığının önemine değindi.

Kongre bölgenin tarihi ve turistik değerlerinden olan Amasra ve Safranbolu gezileri ile sona erdi.

 


Haber Okunma Sayısı : 3375
14.05.2016



Hakkımızda.

25 Ocak 2006 tarihinde Basın ve Meslek İlkelerine Bağlı Kalmaya Söz vererek, Çaycuma Ekspres Gazetesi Günlük Siyasi Gazete olarak yayın hayatımıza başladık.

2009 yılında Çaycuma Ekspres Gazetesi ile devam ettiğimiz hizmet doğrultusunda matbaacılık sektörüne de adım atarak Miyanyedi Ofset olarak Çaycuma’da hizmet vermeye başladık.

Miyanyedi Ofset, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle, matbaa, reklam, promosyon ve tasarım hizmetlerinde faaliyet göstermektedir. Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam eden Miyanyedi Ofset, müşteri memnuniyeti ve devamlılığını sağlanmasını en önemli prensip olarak görür.

Bunu elde etmek için işle ilgili bütün kararlarımızda ve işin her aşamasında kalite, ve özenle ilgili prensipleri dikkate alıyor, en yüksek etik değerlere bağlı kalıyoruz.

Ayrıca, Eylül 2015’te Çaycuma Ekspres Gazetemiz haberlerine bir yenilik daha katarak son dakika haberler ve canlı yayın bağlantısıyla da bir yeniliğe daha imza attık.

EKSPRES GAZETESİ
Çay Mah.Saray Sok. No :1/B
Çaycuma - ZONGULDAK
Tel :0 372 615 79 70
E-mail : miyanyediofset@hotmail.com
Hava Durumu.
Hava durumu tahmini
Çaycuma
Bize Ulaşın